perjantai 8. toukokuuta 2015

Kutistemuovikokeiluja


 

Ensi sunnuntain äitienpäivä lähenee ja paketti oli saatava postiin pikaisella aikataululla. Vesirokkopotilaan kanssa ei pahemmin lähdettäisi kaupungille äitienpäivälahjoja ostelemaan. Sellainen oli siis tehtävä itse. Laiska nainen innostuu -blogin innoittamana ostin viime kesänä kutistemuovia. Levyt ovat nyt monta kuukautta odottaneet askartelukaapissa inspiraatiota. Nyt sellainen tuli siinä toivossa, että kokeiluprojektista syntyisi jotain pientä äidille menevään postipakettiin.


Printtasin muutamia kuvia netistä ja piirsin niiden avulla kutistemuovin mattapuolelle ääriviivat. Tosi helppoa oli kutistemuovin työstäminen, kuin piirtoheitinkalvoa leikkaisi.


Sitten palaset uuniin 150C n.3-4 min. Jännitys oli suuri, kun uuniluukun läpi seurasi kutistumisprosessia. Aluksi taittuivat vain reunat sisään päin. Sitten koko kuva meni pienelle mykkyrälle. Hetken jo epäilytti, että niistä koskaan mitään selkeitä muotoja enää palautuisikaan, kunnes vähitellen mytyt alkoivat jälleen hiljalleen avautua paljastaen täysin alkuperäisenkaltaisen kuvan. Joskin pajon, paljon alkuperäistä pienempänä ja paksumpana. Kerrassaan hauskaa puuhaa!


Pikku Myyhyn tein ennen paistoa rei'ittimellä reiän yläreunaan. Sen voisi sitten ripustaa vaikkapa pikkuneidin repun koristeeksi.
Mukavasti onnistuivat kaikki kokeiluni. Äidille menevään kissaan liimasin taustalle kuumaliimalla hakaneulan, niitä oikeita rintaneulan taustoja kun ei tietenkään tähän hätään varastoistani löytynyt. Täytynee käydä täydentämässä askarteluvarastoja ainakin rintaneulantaustoilla ja avaimenperien osilla. Pieniä magneetteja varastosta löysin, voisihan näistä tehdä vaikka jääkaappimagneettejakin!

Suosikkini kaikista kuvista taitaa olla tuo pikkuruinen bambi! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti