lauantai 26. joulukuuta 2020

Kummipojan joululahja

Pikkuhiljaa olen yrittänyt harventaa lankavarastojani, vaikkakin vähän huonolla menestyksellä.  Metsän vihreä Wendyn Merino Double knitting lanka on saanut marinoitua vuosia. Sain sitä muistaakseni lahjaksi esikoiseni ollessa taaperoikäinen. Nyt esikoiseni on 9-vuotias. Taaperoikäisen lapsen äitinä taisin olla sen verran kiireinen, ettei noista langoista tullut koskaan neulottua mitään omalle pojalle. Nyt hän on jo niin iso, ettei lankamäärä olisi riittänyt kolmasluokkalaisen villapaitaan. Kummipoikani on nyt taaperoiässä ja perhe rakentaa juuri taloa, joten tuskin hänenkään äidillään taitaa liiemmälti olla aikaa tarttua neuleisiin. Päätin siis neuloa noista langoista villapaidan kummipojalleni.

Malliksi valikoitui Drops Designin ilmaisohje Blue August, josta tuli tällä kertaa Green December. Malli on kirjoitettu Dropsin Sky-langalle, käyttämäni Wendyn lanka ei ollut vahvuudelta aivan sama, mutta riittävän lähellä, jotta mallin pystyi hieman silmukkamääriä soveltaen toteuttamaan.



Blue August on simppeli ylhäältä alas neulottu raglahihainen malli. Hihat ovat kahden kerroksen helmineuletta, muutoin paita on sileää pintaneuletta. Paita on neulottu nelosen puikoilla, lankaa kului 175g eli vajaa 4 kerää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti