sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Robin Hoodin asu

 


Koulun naamiaisissa on kirjallisuusteema ja pikkusisko sai jo halloween-asuksi Pahattaren puvun,  isoveljelle ompelin Robin Hoodin kostyymin. Ei ehkä mikään kovin kammottava halloween-asu, mutta tarvitseeko lasten naamiaisissa aina niin karmivia asuja ollakaan.

Kävimme poikani kanssa yhdessä valitsemassa kankaat asuun. Paitaan ostimme vihreää collaria, viittaan, nuolikotelon päällystämiseen ja hihansuihin löysimme hieman nahkajäljitelmänomaista lycraa. Housuiksi kelpasivat (ja vieläpä mahtuivat!) jo pari vuotta sitten omplemani joustofroteehousut.


Paidan pohjana käytin modattuna Ottobren (1/2019) See You Soonin hupparikaavaa. Jätin paidasta hupun ja helmaresorin pois. Samalla myös pidensin helmaa ja leikkelin siihen nuo robinhoodimaiset lovet. Periaatteessa paita on naamiaisten jälkeen modattavissa tavalliseksi See You Soon -huppariksi. Tai värinsä puolesta miksipä ei tuunaamalla vaikkapa överiksi joulupaidaksi. 😆 


Hupulliseen viittaankaan ei yllättäin löytynyt valmista kaavaa, joten päätin modata sellaisen itse. Osviittana käytin kauan sitten Lidlistä vappuasuksi ostettua sammakkoviittaa. Sattumalta See You Soon -hupparin huppuosa sopi aivan täydellisesti Lidlin viitan kanssa yhteen.

Joitakin vuosia sitten ostimme pojallemme Krakovasta puisen jousipyssyn, nuolia siihen tosin on tallella enää yksi ja nuolikotelokin on hukkunut jonnekin ajan saatossa. Toisaalta kouluun tuskin saa ottaa jousipyssyä ja nuolia, mutta koska Robin Hoodin asuun aika oleelliseksi rekvisiitaksi kuuluvat nimen omaan jousipyssy ja nuolet, tuunasimme mieheni kanssa feikkinuolet ja siihen kotelon.


"Nuolet" ovet n. 25 cm pituisia pajutikkuja, joihin kuumaliimasin halkaistuja sulkia (Jep, näit ja luit aivan oikein. Kyllä, toiset halkovat hiuksia, minä sulkia. 😂). Ja jotta ei tulisi mieleen kokeilla, miten nuo lyhyet tikut saisi jousipyssyllä singottua, kuumaliimasin nuo "nuolet" vielä varmuuden vuoksi kiinni puukiekkoon. Tuo puukiekko toimii myös oleellisena nuolikotelon päällisen kiinnitysosana. Päällipussi ikään kuin tulpataan tuolla kiekolla kiinni putkeen. 


Ajankäytöllisestihän tässä projektissa ei ollut taaskaan järjen häivääkään, mutta näiden rooliasujen väkertäminen on kyllä älyttömän kivaa puuhaa. Eikä taatusti tule naamiaisissa toista samanlaista pukua vastaan. Naamiaisasuihin ostettujen kankaiden jämäpaloista syntyi lisäksi syysloman sateisina päivinä kahdet legginsit ja barbeille syysmallisto vol 2. Että eivät menneet hukkaan nekään sadepäivät tai jämäpalat. Jämäkangasprojekteista postausta tuonnempana, kunhan saan ensin kuvattua ne.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, tätä oli kyllä tosi kiva tehdä. :) Lopputuloksestakin tuli aika kiva, vaikka itse ompelutyö onkin tehty melko lailla suurpiirteisesti reunoja sen enempää huolittelematta.

      Poista