lauantai 8. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen pupupikkuleivät



Tarhassa on tällä viikolla puuhasteltu pääsiäisaskartelujen parissa. Poikani oli tehnyt virpomisoksan, joka ylpeänä tuotiin perjantaina kotiin. Itkuhan siitä tuli. Kun ei pikkusiskolla ollut samanlaista. Ei auttanut kuin lähteä höyhenostoksille.


Pitihän sitä pikkusiskollekin virposmisoksa saada.


Nyt on pajua ja koivua, kumpaakin laatua.


Pinterestistä etsin pääsiäisaskarteluideoita ensi viikoksi oppilaillekin. Mitään kuningasideaa oppilastyöksi ei tullut, mutta söpöihin pupupipareihin törmäsin. Sellaisiakin piti kokeilla. Linkissä oli pelkkä kuvallinen ohje siitä, miten pupun korvat muotoiltaisiin saksilla, niks naks. Reseptiä ei ollut. Järkeilin, että perinteistäkin perinteisimmät Hanna-tädin -kakut saattaisivat toimia tässä. Huono puoli vain, että niihin käytettäisiin perunajauhoja. Tyttäreni on allerginen perunalle, joten taas täytyisi soveltaa. Korvasin perunajauhot maissijauholla ja lisäsin taikinaan perinteisestä ohjeesta poiketen vanilijasokeria. Koostumus ei ole ehkä aivan yhtä murea kuin perinteisissä Hanna-tädin -kakuissa, mutta pupusöpistelyyn toimiva resepti maissijauhoillakin.


Pupupikkuleivät

100g voita
1,5 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1,5 maissijauhoja
vajaa 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria

Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Sekoita rasvaan sokeri ja kerma.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää rasva-kerma-sokeri-seos niihin. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan pitää pysyä kasassa, se ei saa murentua.
Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Pyörittele nökäreet soikioiksi ja leikkaa saksilla viistosti korvat. Painele coctailtikulla pupuille silmät ja muotoile tarvittaessa korvia.
Paista leivinpaperin päällä 200 asteessa n. 10 minuutin ajan.


Maistui. :)

1 kommentti: