Pitihän sitä pikkusiskollekin virposmisoksa saada.
Nyt on pajua ja koivua, kumpaakin laatua.
Pinterestistä etsin pääsiäisaskarteluideoita ensi viikoksi oppilaillekin. Mitään kuningasideaa oppilastyöksi ei tullut, mutta söpöihin pupupipareihin törmäsin. Sellaisiakin piti kokeilla. Linkissä oli pelkkä kuvallinen ohje siitä, miten pupun korvat muotoiltaisiin saksilla, niks naks. Reseptiä ei ollut. Järkeilin, että perinteistäkin perinteisimmät Hanna-tädin -kakut saattaisivat toimia tässä. Huono puoli vain, että niihin käytettäisiin perunajauhoja. Tyttäreni on allerginen perunalle, joten taas täytyisi soveltaa. Korvasin perunajauhot maissijauholla ja lisäsin taikinaan perinteisestä ohjeesta poiketen vanilijasokeria. Koostumus ei ole ehkä aivan yhtä murea kuin perinteisissä Hanna-tädin -kakuissa, mutta pupusöpistelyyn toimiva resepti maissijauhoillakin.
Pupupikkuleivät
100g voita
1,5 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1,5 maissijauhoja
vajaa 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Sekoita rasvaan sokeri ja kerma.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää rasva-kerma-sokeri-seos niihin. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan pitää pysyä kasassa, se ei saa murentua.
Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Pyörittele nökäreet soikioiksi ja leikkaa saksilla viistosti korvat. Painele coctailtikulla pupuille silmät ja muotoile tarvittaessa korvia.
Paista leivinpaperin päällä 200 asteessa n. 10 minuutin ajan.
Maistui. :)
Söpöjä pupuja! Varmasti maistui ;)
VastaaPoista