maanantai 4. elokuuta 2014

Tuunattu talouspaperiteline


Siskollani ei ollut talouspaperia. Ei siksi, että se olisi tilapäisesti loppu, vaan siksi, ettei ollut löytynyt sisustukseen sopivaa telinettä. Asiahan oli korjattava ;). Tarvittiin perusmallinen talouspaperiteline ja lajitelma puuvillaisia jämälankoja.


Sopiva simppeli teline löytyi Honkkarista. Nuppi lähti irti kiertämällä liimaus auki. Nupin kanssa teline olikin mittasuhteiltaan jotenkin hassun korkea.


Alunperin visiona oli tehdä kokonaan umpeen virkattu malli, mutta sitten ajattelin käytännöllisyyttä. Virkatun jalustan päällä rulla ei välttämättä pyörisi kovin hyvin. Koska ostamani telineen jalusta oli valkoinen eikä esimerkiksi puunvärinen kuten tuo varsi, jalustan voisi aivan hyvin jättää näkyviinkin. Sitä paitsi näin uuden päällisen vaihtaminen olisi mahdollista, mikäli värimaailma tai fiilis muuttuu.


Ei sillä, etteikö joku olisi tätäkin jo joskus aiemmin keksinyt, aivan varmasti on, mutta itselläni ajatus lähti tästä lampunjalasta. Projekti oli riskialtis, sillä selvästikin siskoni oli tarkka siitä, millaiset esineet hänen keittiössään saisivat olla näkyvillä. Hyvä puoli tässä tosin on se, että kyseiseen malliin on helppo vaihtaa päällinen kulloiseenkin sisustukseen sopivaksi. Olen luottavaisin mielin, että käsitöitä rakastava siskoni ottaa huumorilla tuunaukseni. Eri asia on sitten päätyykö teline piiloon kaapin perukoille, josta se kaivetaan esiin ehkä vain silloin, kun sisko kahden tahmatassunsa kanssa tulee vierailulle :).

Testikäytössä huomasin, että talouspaperirullillakin on eroja. Teline toimii mainiosti "kotimaisten markettien" rullilla, mutta kappas, Lidlistä ostetuissa rullissa onkin aavistuksen pienempi tuo rullan halkaisija. Juuri sen verran pienempi, että kun tapin ympärysmitta virkkauksen myötä hieman kasvaa, eivät Lidlin rullat pyörikään enää täysin kitkattomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti