perjantai 24. marraskuuta 2017

Himmelikortti


Kerrankin olin joulukorttiaskartelujen suhteen ajoissa. Yleensä tuo jää sellaiseksi kiireessä tehtäväksi paniikkiaskarteluksi, kun yhtäkkiä tajuaakin joulukorttien viimeisen lähetyspäivän olevan käsillä. Tällä kertaa ajoissa olemista toki avitti poikani korvatulehdus. Pari ylimääräistä kotoilupäivää sisätiloissa on juuri oivallista aikaa askartelulle. Sisätilakomennus ei ollut pojalleni ollenkaan mieleen, varsinkin kun edellisyön aikana maisema oli vaihtanut väriä. Edellisenä päivänä heräteostoksena Tokmannin tarjouksesta ostamani bling-bling-tarrat innostivat etenkin pikkusiskoa askartelupuuhien pariin. Glitterkynillä intoutui korvatulehduspotilaskin piirtelemään, vaikka timangitarrani eivät häntä kiinnostaneetkaan.


Alunperin joulukorttivisioni oli ommella ompelukoneella jotenkin jotakin kortteihin, ehkä himmeli..? Sitten muistin viime keväänä ompelukuvaperiaatteella askartelemani origamipeurakortin ja mietin, miksi surauttaa viivat ompelukoneella, kun tällainen geometrinen muoto olisi yksinkertaisinta toteuttaa pisteestä pisteeseen kirjomalla. Idean saatuani, tein muutamia "koevedoksia" eri värein ja enemmillä ja vähemmillä timangeilla. Totesin mustan langan olevan ensinnäkin liian paksua tähän hommaan ja kauppaan en nyt tässä tilanteessa sitä varten lähtisi. Harmahtava pohja näytti jotenkin arvokkaammalta kuin punainen, joten jatkoon sarjatuotantoa varten päätyivät harmahtava pohja, valkoinen lanka ja paljon bling-blingiä. :)


Sarjatuotantoa helpottaakseni tein tällaisen sabloonan, jonka avulla pistelin korttipohjiin reiät himmelin kulmiin. Himmelin muoto oli helpointa toteuttaa niin, että tein ensin himmeät apuviivat pysty- ja vaaka-akseleille. Akselien risteämiskohtaan piirsin vinoneliön sekä pystyakselille kärkipisteet ylös ja alas. Vinoneliön kulmista yhdistin viivat kohti kärkipisteitä.


Rei'itettyyn korttipohjaan liimasin ensin nuo kaksi himmelin takimmaisen kulman timangia, jotta saan kolmiulotteista vaikutelmaa luoden takakulman "kristallit" jäämään langan taakse. Sitten vain kirjotaan himmelin muoto esiin hyödyntäen sabloonalla valmiiksi tehtyjä reikiä.


Kristallien liimauksessa ja tarra-arkista irrottamisessa nelivuotiaan assistenttini pikkuruiset sormet olivat oivallinen apu.


Lopuksi viimeistelin kortin valkoisella tussilla. Alareuna näytti pelkällä valkoisella tekstillä kuitenkin vähän bliisulta ja korvasin O-kirjaimet isoilla timanteilla.
16 kommenttia:

 1. Siis aivan ihanat kortit! :) Luova idea ja kaunis toteutus.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania! Kuinka kauan suunnilleen meni yhteen korttiin aikaa? Entä solmitko langan jotenkin lopuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaikea sanoa tuota aikaperspektiivia, kun sarjatuotantona teki yksi vaihe kerrallaan ja työvaiheiden välillä puuhasteli kaikkea muutakin :). Lopuksi tein langan tyveen neulan avulla pari solmua ja katkoin sitten ylimääräiset pois.

   Poista
 3. Saisiko hienoa ideaasi käyttää hyväntekeväisyystarkoitukseen!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus tulee nyt vähän myöhässä, mutta ilman muuta. Tosi kiva, jos joku on inspiroitunut tekeleistäni.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Osasinpa: kuva löytyy pinterestin korttikuvan kohdalta!

   Poista
 4. Hei!
  Mitä lankaa käytit ja onko "nurja puoli" siisti?
  Sain vinkin tästä hienosta himmelistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä millään muista käyttämääni lankaa, mutta jotain sopivanpaksuista puuvillalankaa. Oisko Novitan Kotiväkeä (vai onkohan se nykyään nimellä Kartano)..? Nurjan puolen siisteys riippuu vähän tekijästä, itse pyrin tekemään nurjallekin pistot lähimain samoin kuin oikeallekin puolelle, mutta osa pistoista on pakko vetää eri kohtiin. Tokihan taakse voi liimata kartongin palan, jos nurja kuvio häiritsee silmää.

   Poista
 5. Kiitos. Tuota Kotiväkeä ajattelinkin käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin tunnin kokeilujen jälkeen sain korttiin himmelin myös taustapuolelle samannäköisenä kuin etupuolellakin, joten on erittäin siisti.

   Poista
 6. Hei. Löysin tämän ihanan blogisi kun etsin hyvää himmelikortti ohjetta! Nyt kysyisinkin että voinko julkaista tekeleistäni kuvia ja saanko mainita blogisi siinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. :) Ilman muuta voit julkaista kuvia, hienoa jos tekeleeni ovat inspiroineet sinua. Ja voit toki mainita myös blogini.

   Poista