sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Liukuväriraidoitussukat itse värjätyin langoin


Syksyn kasvi- ja sienivärjäyskokeiluissa monet saamistani värisävyistä olivat aika lähellä toisiaan. Sijoittelemalla lähellä olevat värisävyt vierekkäisiksi raidoiksi, syntyi vaikutelma liukuvärjätystä langasta, vaikka tosi asiassa jokainen raita on neulottu omasta värjäyserästään ja melkeinpä kaikki raidat myös eri värilähteistä. Verihelttaseitikkiä, samettijalkaa ja aroniaa on näissä sukissa käytetty kahdessa raidassa, kaikki muut raidat ovat peräisin eri kasveista tai sienistä.

Raidat varresta kärkeen:
1. nokkonen
2. männynsuomuorakas
3. verihelttaseitikki (valkoinen pohjaväri)
4. verihelttaseitikki (luonnonvalkoinen pohjaväri)
5. sipulinkuoret
6. pietaryrtin kukat
7. lupiinin lehdet
8. seitikkilajitelma mitälie seitikkejä + kangastatti
9. samettijalan jälkiväri (harmaa pohjaväri)
10. aronian jälkiväri
11. samettijalka
12. aronia


Jos neuloisi ainoastaan yhdet sukat, vähti jokaisen raitalangan erikseen värjäämiseen olisi toki kohtuuttoman suuri. Mutta koska näihinkin sukkiin kului yhdestä lankakerästä lankaa ainoastaan 8 rivin verran, riittää värjäyskokeilujeni lankanyssäköistä iloa vielä moniin neulomuksiin.

Lankana 7 veljestä, puikot nro 3,5. Varressa 48 silmukkaa, jalkaterässä 46 silmukkaa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan väriset raitasukat :) Ekana juuri katsoinkin että ompa kiva kahden langan raidoitus. Värit sopii tosi hyvin yhteen ja lopputuloksena olikin nätit sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kasvivärjätyissä langoissa on kyllä se hyvä puoli, että jollain tapaa eri värisävyt sointuvat kivasti keskenään.

      Poista