lauantai 21. tammikuuta 2023

Peach Explorer -pipo


Tyttäreni valitsi pipolangat ja tupsut jo reilu vuosi sitten. Pipon toteutus on vain ottanut aikansa, kun ylipäätään neulomisen suhteen on ollut aika hiljaista. Teemme siskoni kanssa perinteisesti joka syksy retken Tampereelle, jossa vanhemmillani on kylpylässä viikko-osake. Tuolle syysretkelle pakollisena kohteena sisällytämme yleensä reissun Kalevassa sijaitsevaan lankakauppa Nurjaan. Matka kylpylästä Nurjaan taivalletaan idyllisten Käpylän ja Petsamon puutaloalueiden poikki pysähtyen kaikkien mahdollisten leikkipuistojen kohdalla, mukana reissussa kun ovat myös lapset. Lankakauppaosuus ei varsinaisesti ole se lasten suurin suosikki, mutta kun matkanvarrelle mahduttaa riittävän monta puissakiipeilyetappia ja leikkipuistoa sekä osallistaa lapsia lankojen valintaprosessiin, mutinat lankakauppavierailusta vähenevät huomattavasti.

Langaksi pipoprojektiin valikoitui Onion Knitin Alpana-Merino Wool-Nettles, joka oli itselleni aivan uusi lankatuttavuus. Nokkosella olen kyllä lankoja värjäillyt, mutta nokkoskuitua sisältävää lankaa en ole aiemmin neulonut.

Tyttäreni halusi pipoon kaksi tupsua. Nämä pienemmät (olisikohan n. 6 cm halkaisijaltaan) tupsut vaikuttivat huomattavasti käytännöllisemmiltä kuin isot tupsut, jotka ainakin oman kokemukseni mukaan ovat sen verran painavia, että "valuttavat" pipoa painonsa vuoksi helposti takaraivolle.

Kaksitupsuiselle pipolle en löytänyt mitään suoraa ohjetta. Selailin Drops Designin ilmaisia neuleohjeita ja päätin kokeilla pipon pohjana Peach Explorer -mallia. Langantiheys ei mennyt aivan yks yhteen ohjeessa olevan Dropsin Baby Merinon kanssa, mutta pienin kikkailuin malli on ihan toimiva. Ohjeen 2,5 puikoilla testitilkku jäi jonkin verrankin knaftiksi, joten vaihdoin puikkokoon suosiolla puoli numeroa isommaksi (uutta testitilkkua en toki kolmosen puikoilla enää viitsinyt neuloa, vaan luotin vankkaan mutuun). Aiempiin pipoprojekteihin nähden ohjeen ikäkaudelle suositeltu aloitussilmukkamäärä vaikutti niin ikään melko pieneltä, joten neuloin 9-vuotiaan tyttäreni pipon 13-14-vuotiaille tarkoitetun silmukkamäärän mukaan. Hyvä tuli.

Lanka Onion Knit; Alpaca - Merino wool -Nettles (kului noin puolitoista kerää).
Puikot nro 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti