torstai 12. tammikuuta 2023

Samishupparit

Poikani valitsi kesällä itselleen Nappinjasta hupparikankaat. Hupparin toteutus on vain ottanut aikansa. Nyt kun vanhat hupparit alkavat kaikki olemaan aika kittanoita, sain vihdoin aikaiseksi ommella hupparin valmiiksi. Jämäkankaista sai sopivasti leikeltyä 4 vuotta täyttäneelle kummipojallemme samisteluhupparin.

Paidan huppu, hihat ja tasku on autokuvioista joustocollaria, miehusta vihertävää harjattua collaria. Resorit ja hupun vuori varastoista löytynyttä limenvihreää trikoota, jonka väri sattui osumaan ralliautojen tehosteväreihin aika sopivasti.

Kaavana isommassa hupparissa huppareiden luottokaavaksi muodostunut See you soon (OB 1/2019).


Pienemmän hupparin kaava samaisesta lehdestä takkimallinen Safari Wilds perushuppariksi modattuna. Käytännössä tein siis etukappaleen vain yhdestä osasta ja jätin tuon vetskarin pois. Huppuosia modasin hieman alaosastaan leveämmiksi, jotta sain ne edestä hieman ristiin kuten tuossa See you soon -hupparimallissakin.

Omaan silmääni tuo pienempi huppari olisi näyttänyt ehkä einen verran tyylikkäämmältä ilman tuota etutaskua, niin että edessä olisi ollut keinonahkainen ompelumerkki, mutta poikani halusi kummipoikamme kanssa samankaltaiset hupparit. Ja ehkäpä nelivuotias hupparin saaja arvostaa enemmän noita autoja kuin keinonahkaista ompelumerkkiä. 

Kun hetkeä ennen synttäreille lähtöä tajuaa, ettei ole muistanut askarrella korttia, täytyi käydä tyttären joululahja washiteippien kimppuun ja turailla pikamallilla nelivuotiskortin. Idea napattu Pinterestiin poimitusta Madam BC:n blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti