keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Huppariliivi


Syksyllä aloin tekemään pojalleni hihatonta hupparia Zoe Halsteadin Neulo ja juovuta lapselle -kirjasta. Käyttämäni lanka oli paksumpaa kuin ohjeessa, jouduin siis soveltamaan silmukkamääriä aika tavalla. Projekti onkin venynyt ja vanunut koko talven, kun silmukkamäärien muuntaminen alkoi tympiä. Lopulta päädyin soveltamaan mallia aika vapaasti "tämä näyttäisi ihan hyvältä mittasuhteelta -periaatteella". Onneksi tein jo alunperinkin reilunkokoista liiviä, koska aavistelin, että projekti saattaisi venyä. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Taitaa olla lämmin liivi kesällä pidettäväksi, mutta mahtuu varmasti vielä syksyn viiletessäkin.


Edellistalvena tein samaisesta kirjasta tällaisen täysvillaisen dinosaurushupparin, joka on ollut kovalla käytöllä siitä lähtien. Nykyisen projektini aikana poikani on käynyt aina vähän väliä selailemassa myös tuota kirjaa. Mallihuppari on toteutettu raidallisena ja viime metreille asti poikani odotti myös niiden raitojen ilmestymistä tähän huppariin... Seuraavaksi projektikseni hän nimesikin kirjasta pääkallokuvioisen huovutetun merirosvohatun. Ehkä joskus... Kompromissinä päädyin virkkaamaan taskun etumukseen tuollaisen merirosvopääkallon.


Hupparin omistaja itse ei ollut vain kovin innokas poseeraamaan mallikuvissani. Pikkusiskonsa oli tätäkin innokkaampi. Omatoimisesti neiti puki hupparin päälleen ja viiletti sitten pitkin huushollia huutaen iloisesti "Robotti!!!". Kai tuo pääkallo robotistakin menee...Hupun päädyin tekemään lopulta aivan omalla tyylilläni poimimalla silmukat pääntien reunasta. Ihan ok lopputulos. Joskin lanka on akryyliä, joten nähtäväksi jää miten nopeasti liivi nukkaantuu käytössä.


Lanka Novitan Siiri. Puikot nro 4. Lankaa kului projektiin vajaat kolme kerää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti