tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kutistemuovikokeiluja 3


Kutistemuoviaskarteluissa sanonta harjoitus tekee mestarin ei taida pitää paikkansa ainakaan minun kohdallani. Kun katson blogipäivityksiäni taaksepäin, huomaan, että ensimmäisellä kerralla onnistuivat hienosti kaikki (aloittelijan tuuria?), toisella kerralla muumihahmoja tehtaillessa Vilijonkalla oli aivan omanlaisensa tahto ja se vääntäytyi kerta toisensa jälkeen mutkalle. Ajattelin, että ehkäpä Vilijonkan mutkalle meno johtui sen muodosta. Teoria taisi tulla kumottua tällä kolmannella kokeilukerralla, jolloin keskenään identtisistä paloista toinen meni mutkalle, toinen oikeni täydellisesti. Liekö onnistuminen sitten täysin sattumaa?


Origamilinnuista meinasin aluksi heittää roskiin tuon vääntäytyneen kappaleen, mutta toisaalta siinä on jotain hauskaakin. Viivaimella vedetyt tiukat lineaariset viivat vääntäytyvät väkisin omaan tahtoonsa. Anarkistilintu. :)   En malttanut heittää pois.


Myös Amazoneista tein kaksi versiota. Ensin pienemmän, ilman väriä. Sitten koitin vähän isompaa niin, että väritin sen tussilla ennen uuniin laittoa. Tuolle kävi köpelösti. Aluksi reunat käpristyivät kuten pitikin, mutta keskusta jämähti alustaan kiinni. Uunista tullessa tämä Amazon oli vääntäytynyt lunastuskuntoon. Pienempi väritön Amazon oli muuten hyvä, mutta hieman pliisu. Päätin värittää sen kutistamisen jälkeen. Nähtäväksi jää pysyykö tuo jälikäteen tehty tussaus. Ainakin hetken olkoon oikeanvärinen. Väritysjälkikään näin jälkikäteen tehtynä ei ole aivan priimaa. Uuni ja kutistaminen olisi tasoittanut pienet epätasaisuudet. :/ Toisaalta tuo avaimenperä on sen verran pieni, että epätasaisuus ei minun silmääni (ainakaan ilman silmälaseja katsottuna) häiritse noin pahasti, kuin tässä kuvassa, jossa kuvio näkyy luonnollista kokoaan suurempana.


Myös poikani kokeili taiteilla kutistemuoville tällaiset ystävykset. Jotenkin aina yhtä hellyyttävää katsoa lapsen piirustuksesta tarkkaan harkittuja yksityiskohtia. Jaloissa varpaat on tarkasti eritelty näkyviin. Samoin toisen kaveruksen napa. :) Tämän avaimenperän poika lupasi antaa taiteelliselle kummitädileen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti