perjantai 16. syyskuuta 2016

Ninjago-synttärit


Viisivuotiaalle synttärit on kova juttu. Niitä on odotettu pitkään ja hartaasti. Poikani lempivuodenaika on syksy. -Koska silloin on synttärit! :) Synttäreitä tulikin tällä kertaa juhlittua vähän moneen otteeseen, kun oikeana synttäripäivänä olimme niin flunssaisia, että kakku syötiin pelkästään oman perheen kesken. Sitten oli sukulaissynttärit. Vihdoin odotetut kaverisynttärit.


Kaverisynttäreille valitsimme yhdessä ninjago-teeman. Pinterestistä tuli selailtua kaikenlaisia teemaan sopivia ideoita. Googlettamalla löysin mm. erikokoisia printattavia ninjago-silmiä. Niitä liimailin mukeihin, ilmapalloihin ja kaverilahjapusseihin.


Kaverilahjapusseihin taittelin ninjatähtiä tällä ohjeella. Origamitaittelut ja ninja-askartelut tulikin tällä kertaa tehtyä oikein erityisellä hartaudella. Viikonloppuna torppaa tuulettaessa onnistuin saamaan aikaiseksi sellaisen läpivedon, että kodinhoitohuoneen ovi paiskautui täydellä voimalla kiinni. Peukalo tottakai oven välissä. Pamaus oli sitä luokkaa, että hetken noita ninjatähtiä taisi vilistä silmissä ja lauantai-illan ratoksi piipahdin ensiavussa. Ei onneksi murtunut kuitenkaan. Synttärivalmistelut ja askartelut turvonneen ja jomottavan peukalon kanssa asettivat kuitenkin omat haasteensa, mutta niin vain tuli ninjatähdetkin taiteltua. Tällä hetkellä aivan arkisissakin pienissä asioissa, kuten vaikkapa vetoketjun kiinni laittamisessa, joutuu kehittelemään luovempia toimintamalleja. Kutimiin tarttumista ei taida tarvita haaveilla vielä pitkiin aikoihin.


Kakun tein niin ikään ninjago-teemalla. Ei tuo nyt visuaalisesti mikään mestariteos ole, mutta peukalopuolena tarkempaan näpertelyyn en tällä kertaa ryhtynyt. Synttärivieraat olivat tästäkin kakusta innoissaan -Teema oli vieraiden mieleen.


Ninjat askartelin kuppikakkuihinkin. Tarkkaa puuhaa olikin sitten oikeanvärisen ninjan valitseminen, jokaisella tuntui olevan oma suosikkininjansa. Onneksi kuppikakkuja oli sen verran reilusti, että kaikille riitti oikeanvärinen ninja.


Alunperin ajattelin leipoa pikkuleivät itse. Sitten tulin järkiini. Pottupeukalon takia kun kaikki valmistelut hidastuivat, oikaisin ja ostin kaupasta valmiita kaurakeksejä, jotka vain koristelin. Suunnittelin tekeväni niistäkin ninjakuvioisia, mutta sitten taisivat taidot loppua. Eivät näyttäneet ninjakeksit hyviltä. Suunnitelma muuttui hirviöpipareiksi vaan maistuivatpa nuokin.


Sokerihumalan saavutettua huippunsa järjestin synttärivierialle ninjaradan ulos. Ohjelmassa oli mm. juoksua ninjataitoradalla ja ninjatähtien tarkkuusheittoa. Kaiken kaikkiaan onnistuneet juhlat ja kivoja lapsia. Onneksi silti vain kerran vuodessa. :)


3 kommenttia:

 1. Teemasynttäreitä olis kiva suunnitella ja järjestää, tykkäisin sellaisesta näpertämisestä. Tätä nykyä meillä tahtoo vaan synttärit olla niin ex tempore -juttuja, että tyyliin edellisiltana (tai jopa samana aamuna) laitetaan kavereille viestiä ja haetaan tarjoamiset kaupasta.. :) Siinä ei kyllä sitten kovin kummoisia värkkäilyjä ehdi tekemään..

  VastaaPoista
 2. heippa. Meillä olisi ninjago synttärit toukokuussa, millä hakusanoilla yms löysit tulostettavia ninjago juttuja? ku en itte löydä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestistä Ninjago printable... muistaakseni. En enää tarkalleen muista. Muuntelin itse vähän noita kokoja erilaisiksi tarpeen mukaan.

   Poista