sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kirjoneule ilman langan kieputuksia


Törmäsin Ravelryssä Moroccan Tote -ohjeeseen. Ohje ei ole kyllä sukkia nähnytkään, eikä kudinpuikkoja. Ohje on nimittäin virkatulle kassille. Mutta tuo kuvio jäi mieleen. Turkoosi TeeTee Pallas huusi tulla neulotuksi tuolla kuviolla.


Olin juuri saanut nämä marokkohenkiset sukat puikoille, kun jätin peukaloni oven väliin. Pitkään aikaan ei sitten tarvinnutkaan neuloa. Ja sitten ei vain huvittanut. Sukat jäivät vaiheeseen viikkokausiksi. Edellinen sukkapostaukseni näyttää olevan tasan kolmen kuukauden takaa. Minulle se on pitkä tauko villasukkien tekemisestä. :)


Kirjoneuleissa, joissa eri väreillä on pitkiä siirtymiä, ärsyttävintä on lankojen sotkeentuminen toisiinsa. Kun pitkät lankajuoksut yrittää välttää perinteisesti lankakiepsauksella, joutuu muutaman kierroksen välein kieputtamaan irti toisiinsa kietoutuneita lankakeriä. Päätin tehdä nämä sukat ilman kieputuksia. Neuloin siis nuo pitkätkin siirtymät ilman väliin tehtyä langankiertoa. Sen sijaan poimin nuo pitkät nurjalle jääneet langat seuraavalla kierroksella mukaan. Neuloin yhden silmukan ikään kuin tuon pitkän takaa menevän langan alta. Vähän hankala pukea sanoiksi. Joka tapauksessa tuolla metodilla säästyy toisiinsa kietoutuneilta langoilta, kunhan vain pitää langat etusormellaan aina samassa järjestyksessä. Tässä tapauksessa turkoosi etummaisena, valkoinen taaempana, sillä valkoisella oli vähemmän silmukoita neulottavana. Nurjalta nuo seuraavalla kierroksella poimitut lankajuoksut näyttävät tältä. Toisessa sukassa vedin nuo takalangat kai vähän turhan kireälle, sillä sukan varsi ei ole kovin jostava. Ehkä tuokin käytössä vanuu sutjakammin jalkaan puettavaksi.

Lankana TeeTee Pallas, puikot nro 3 varren yläosassa, alempana varressa ja jalkaterässä nro 2,5. Kierroksella 72 silmukkaa. Turkoosia kului vähän yli kaksi kerää, valkoista vajaa kerä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti