lauantai 27. tammikuuta 2018

Kukonaskelia


Joulun alla neuloin lahjaksi kukonaskelkuvioiset lapaset Nallesta. Lapaset tuli vähän vahingossa, sillä sukkia aloitin, mutta ajattelemattomuuksissani liian pienellä silmukkamäärällä. Lennosta vaihdoin sukanvarsista lapasiin. Poikani tykästyi noihin lahjaksi menneisiin lapasiin niin, että päätin neuloa hänelle omat lapaset. Langaksi valitsin Novitan Sointua. Ihan uusi tuttavuus minulle. Positiivinen sellainen. Konepestävää 100% villaa, ihanan pehmeää! Tosi kivaa neulottavaa.


Silmukkamääränä näissä poikani lapasissa on 40, puikot nro 3,5. Pintaneuleen malli on Lankavan  ilmaisohjeesta, Lapasten ohje omasta päästä sovellettu.


Näistä tuli niin kivat, että pitihän sitä itsellekin neuloa. Harmaa lanka jälleen Sointua, valkoinen Novitan Baby Woolia. Konepestävää 100% merinovillaa, joskaan ei niin pehmeää kuin tuo Sointu. Vähän yllätys minulle, olisin kuvitellut että tuo, jos jokin nimen omaan olisi pehmeää. Soinnusta oli valitettavasti olemassa aika vähän värivaihtoehtoja. Tietenkään puhtaanvalkoista ei ollut, luonnonvalkoista olisi löytynyt, mutta näytti jotenkin tunkkaiselta tuon harmaan kaverina. No ei tuo Baby Woolkaan nyt huonoa ole...


Omissa lapasissani silmukkamääränä resorissa on 40, mutta kuvio-osaan lisäsin silmukkamääräksi 48. Äkkiseltään aika paljolta vaikutti lapasiin näinkin paksulla langalla, mutta toisaalta kukonaskelkuvio ei ristiin neulottujen silmukoiden vuoksi jousta yhtä paljon kuin tavallinen neulos. Juuri passelit tulivat.

2 kommenttia: