sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Tuunatut joulupallot


Koulumme Erasmus+ -reissulla Espanjassa yhtenä opettajien työpajana oli Fimo-massatyöskentelyä. Ideana oli, että kukin opettaja omassa maassaan vetää koulullaan myös jonkinlaisen Fimo-työpajan. Espanjassa en jotenkin yhtään innostunut fimoilusta. Massa taisi olla einen verran liian vanhaa, sillä sen työstäminen kävi todellakin työstä. Paketin kyljessä sulki "soft"! Fimoa oli aluksi työstettävä käsin kaikin voimin edes jonkinlaiseksi klöntiksi ja sen jälkeen veivasimme sitä pastakoneen läpi! Sieluni silmin näin jo miten oppilaani menettäisivät hermonsa heti alkumetreillä ja tämän jälkeen murjoisin itse hikikarpalot otsalla massaa elastisemmaksi.


Ei niin loistokkaasti alkaneen ensikosketuksen jälkeeen päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista, tuollainen Fimo-paja kun oli joka tapauksessa omalla koulullakin vedettävä. Kävin ostamassa Prismasta pari Fimo-pakettia ja päätin testata kotona lasten kanssa miten tuo massa taipuisi joulupallojen tuunaukseen. Taipui hyvin. Ja itse asiassa tuo Prismasta ostamani Fimo-massa olikin aika elastista, jopa eskarilaisemme pystyi sitä työstämään. Espanjan matskun oli siis oltava vanhaa.


Ryhdyimme aluksi pyörittelemään yksisarvisen sarvia. Tyttäreni keksi muotoilla kanin korvat kiertämällä valkoisen pötkön vaaleanpunaisen pötkön ympärille.


 Kuumaliiman, Fimo-koristeiden, helmien ja kukkasten kanssa tuunattuina joulupallot muuntautuivat pupuiksi...


 yksisarvisiksi... kissoiksi...


ja hiiriksi.


Alunperin tympeä ensikosketsu fimoiluun saikin mukavan käänteen ja tästä tuli lasten kanssa ihana yhteinen joulupuuhastelu. Lasten tekemät tuunatut joulupallot pääsivät koristamaan opettajan ja eskaritätien joulukortteja.


2 kommenttia: