sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Paljettipöksyt


Jostain syystä sitä tulee sellaisia ompelujumeja. Pitkiä kausia, jolloin kynnys tarttua ompelutarvikkeisiin nousee hirmuisen korkeaksi. Joskus tuon ompelujumin vapauttaa ihan pieni juttu. Tällä kertaa ompelujumista eroon pääsemiseen tarvittiin kauppareissu Motonettiin (...ja ehkä myös talviloma ilman mitään sen erityisempää ohjelmarunkoa). Bongasin kalastustarvikeosastolta uistinkotelon, joka huuteli tuovansa tolkkua lankarullakaaokseeni. 100 metrin lankarullat sujahtivat näppärästi tähän kaksipuoleiseen lokerikkoon, harmillisesti 1000 metrin rullien (ainakin Coatsin) halkaisija oli himpun verran liian iso tälle lokerikolle. Onneksi noita isompia rullia minulla on lähinnä vain ihan perusväreissä, joten nuo muutamat rullat pysyvät ojennuksessa vanhassakin ompelupakissani. Lankarullien järjestely herätteli uinumassa olleen ompeluinnostuksen. Lankainventaarion jälkeen ryhdyin inventoimaan kangaslaatikoita. Käsiin tarttui ensimmäisenä tuollainen kullankeltainen paljettijäljitelmäkuosi. Ompelutauon jälkeen olisi aloitukseen tarvittiin takuuvarmaa peruskaavaa: Paapiin Lilja-leggarit.


Leguista tuli kivat. Ja mikä parasta, helpon perusompelun ansiosta, sain katkaistua ompelujumini. :D Työlista pään sisällä tulevista ompeluksista kasvaa.

1 kommentti:

  1. Se on niin hieno tunne kun pääsee jumista eroon. :) Hienot legsut! Minulla on langat sellaisessa lokerikossa joka on myös jostain työkalutarvikekaupasta ostettu.. :D

    VastaaPoista