sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Liekeissä

 

Poikani ei juurikaan omista pitkähihaisia trikoopaitoja, hän on enemmän teeppari- ja hupparityyppiä. Tästä jalkapalloraportista hän kuitenkin toivoi mieluummin pitkähihaista mallia. Sellaisen äiti sitten ompeli. Kaavana Ottobreen Plain Basic (OB 1/2019), jolla olen paljon ommellut lyhythihaisia paitoja. Kaava on kyllä alunperin juurikin pitkille hihoille, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen versio, jonka oikeastaan olen ommellut kaavanmukaisin hihoin.

Kangas on ostettu syksyllä Tampereen kässämessuilta, en vain millään muista miltä kojulta. Ehkä Poppanavakka tai Kankainen, mutta voi olla joltain muultakin firmalta. Printti oli mielestäni sijoiteltu raportille jotenkin pöljästi. Raportti oli jaettu pystylinjassa keskeltä kahtia, toisella puolella hihoissa näkyvää liekkikuviota ja toisella puolella liukuvärjätty osio, jonka keskellä tuo liekehtivä iso jalkapallo. Liukuvärjätystä puoliskosta ei millään saanut järkevästi sommiteltua enää paidan takaosaa, varsinkaan jos halusi tuon ison jalkapallon kokonaisena näkymään. Liekkipuoliskostakaan ei pitkien hihojen jälkeen enää riittänyt takakappaleen kankaaksi. Lopulta päädyin leikkaamaan takakappaleen yksivärisestä (tai oikeastaan hieman meleeratusta) punaisesta trikoosta, jonka sävy edes likipitäen osui etuosan punaisten sävyyn. Mutta tuon yksivärisenkään takaosan valinta ei ollut aivan simppeliä, liukuvärjättyyn osaan kun mahtuu montaa sävyä, josta mikään ei kuitenkaan tuntunut aivan täydellisesti natsaavan minkään täysin yksivärisen trikoon kanssa. Ei edes musta, sillä alaosan mustalta näyttävä osiokaan ei oikeastaan ole täysin musta vaan jotain mustan ja tummanruskean välimaastosta.

Nyt siis takakappaleen sävy on enemmän tai vähemmän kompromissi. Toisaalta raporttikankaasta jäi hömönlevyiset soirot sekä liekkikuosia että oranssinkeltaista liukuvärjättyä osiota. Ehkä niistä juuri bokserit saisi jotenkin tetristeltyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti