sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kulahtaneet rattaat

Joustavan trikoon jälkeen jotain aivan muuta. Haastetasoa tosin riittää tässäkin enemmän kuin tarpeeksi. Käytettynä ostettujen ja tähän asti erittäin hyvin palvelleiden tuplarattaiden jalkatuki alkoi vedellä viimeisiään. Materiaali oli jonkinlaista kumia, josta alkoi vähitellen päivä paistaa läpi. Käyettyjä Carenan Double Swing malleja kun katselee, näyttää melkein kaikissa olevan tuo sama vika, jalkaosa kun ottaa yleensä väkisinkin maahan vaunuja kokoon taitettaessa. Uudempaan malliin ovat tainneet tuon jalkatuen materiaalin vaihtaakin, ainakin näyttää kuvissa erilaiselta. Käyttöä ei toki tuo rispaantunutkaan haittaa, mutta eipä tuo kovin nätiltä näytä.

Materiaaliksi valitsin paksun purjekankaan. Pitäisi olla hyvin säätä ja kulutusta kestävää. Jos edellisellä ompelukerralla trikoo venyi ja puikkui niin nytpä ei kangas veny. On kutakuinkin tönköintä kangasta mitä olen ikinä ommellut. Tönkkö kangas yhdistettynä noihin kaareviin muotoihin = KÄÄK!

Tässä ennen ja jälkeen kuvat.
 Lopputulokseen olen kutakuinkin tyytyväinen. Ainakin on siistimpi kuin tuo lähtötilanne.

Mutta ei se ihan ongelmitta sujunut. Ompelukoneeni otti ilmeisesti nokkiinsa taannoisista trikookokeiluista. Ritariasun jälkeen nimittäin googletin miltä näyttää jousto-ommel. Sellaisen koneestani löysinkin ja t-paidasta leikattuun tilkkuun onnistuneesti sitten kokeilumielessä jousto-ommelta surauttelin. Hienosti sujui, kunnes sitten tänään aloin tuota purjekangasta ompelemaan. Palautin tikkien asetukset normaaliin ja vaihdoin farkkuneulan. Vielä testi tilkkuun ja kas, kas eipä mennytkään niin kuin Strömsössä. Ylempi musta ommel näyttää miltä näytti suora ommel ja almepi musta ommel on esimerkki siitä, millaista jälkeä tuli siksakilla. Kaikki namikat ja säädöt niin kuin kuuluukin. Ei tajua.


Kaikki kuvio-ompeleet sen sijaan näyttivät siltä miltä pitikin, mutta jostain syystä suora ja siksak tekivät molemmat tuollaista hammaslaitaa. Moneen kertaan säädin ja veivasin pistojen asetuksia ja aina sama tulos. Olin jo luovuttamassa ja viemässä konettani huoltoon, kun päätin vielä kokeilla ommella siirtäen neulan vasempaan laitaan. Oho, sain suoralla suoraa. Outoa. Sitten yhtäkkiä tikki alkoi näyttää normaalilta myös neulan keskiasennossa, säädöt samat kuin aiemmilla kokeiluillakin. Aluksi tosin teki sellaisia hyppyjä, että saattoi jättää palan matkaa ompelematta, mutta vähitellen testiajoissa tikki normalisoitui itsellään. Jos joku keksii selityksen ompelukoneeni outoon sielunelämään niin saa kertoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti