tiistai 17. kesäkuuta 2014

Taaperocaprit isin t-paidasta


Isoveljelle tehdyt shortsit isin vanhasta t-paidasta onnistuivat yllättävän hyvin. Päätin tehdä pikkusiskolle caprit niin ikään isin t-paidasta. Yläkuvassa näyttää ihan kivalta, mutta...


Istuessa vyötärö on auttamatta liian pinkeä :( Aloitin nämä caprit jo kuukausi sitten, mutta koska kaavoitukseni ei mennyt taaskaan ihan niin kuin piti, vyötäröosasta tuli alunperin liian matala. Seistessä vielä menetteli, mutta istuessa ei.

Kuminauhan sijaan vyötärölle olisi ommeltava leveä resorikaitale nostamaan vyötärölinjaa. Homma jäi hieman seisomaan, sillä resoria ei varastoistani löytynyt. Jos olisin ommellut resorin heti, olisivat ehkä hetken mahtuneet, mutta nyt housut ovat jo valmiiksi liian pienet. (Alla olevat kuvat otettu kuukausi sitten.)


Visio ja toteutus menivät tosin ristiin jo aiemmassa vaiheessa. Alunperin ajatus oli tehdä tuollainen rypytetty lahkeen suu. Ajattelin sen onnistuvan ihan vain ompelemalla venytetyn kuminauhan sisäsaumaan. No ei onnistunut... Ompelin siksakilla, oliskohan pitänyt koittaa suoraa ommelta pitkällä tikillä..?

Visio ja toteutus...

Lahkeen suusta tuli niin ruma, että oli pakko keksiä jotain. Päätin rypyttää lahjetta paremmin käsin tikkaamalla. Lisäsin sitten lahkeeseen vielä rusetin. Lopputuloksesta tuli oikeastaan kivampi kuin alkuperäisestä visiosta. Eli tässä kohtaa onni onnettomuudessa -vai pitäisikö sanoa onni osaamattomuudessa.


Kaksoisneulaa kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni. Opetuksena todettakoon: Langoilla on eroja! Alakuvassa näkyy, millaista jälkeä tuli, kun ylälangat olivat eri laatua. Lopulta puolasin kumpaankin tuota parempaa lankaa ja hyppytikit loppuivat. Lahkeensuista tuli lopulta siis ihan siistit. Ja kokonaisuudessaan capreista kivat, harmi vain, että ne ovat jo valmiiksi hieman liian pienet. :( Kaavoitusta täytyy selvästikin vielä harjoitella. Onneksi isillä riittää vanhoja t-paitoja harjoitusmatskuksi!:D. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti