sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Alpaca tumput


Apukuskineulojana tulee automatkoilla neulottua kesälläkin. Viime aikoina emme juurikaan ole kotona ehtineet olemaan, kun kalenteri täyttyy mökkeilystä ja pienistä kesälomareissuista. Ompelukone on saanut pölyttyä rauhassa, mutta kutimet on helppo ottaa mukaan reissullekin.


Nämä tumput päätyivät minulle puolivalmiina. Lähtötilanne oli tässä. Kassista löytyi langat, toinen tumppu peukkua vaille valmiina ja toisesta tumpusta varsi valmiina. Ohjetta ei ollut. Vuoden päivät on tuo neulekassi odottanut inspiraatiota. Nyt päätin valmistaa tumput loppuun. Mustassa langassa on hyvät ja huonot puolensa. Silmukoiden laskeminen mustasta pörröisestä neuleesta oli enemmän tai vähemmän haastavaa. Toisaalta yksittäinen silmukka ei myöskään valmiista työstä loista silmään, jos parit eivät täysin identtisiä ole. Eivätkä ole. Jo pelkästään kahden eri neulojan erilainen käsiala tekee niistä hieman erilaiset, onneksi tässä suhteessa musta pörröinen lanka on armollinen.


Ensimmäistä kertaa tein tumppuja, joissa peukalo tehdään lisäämällä sivuun silmukoita. Istuivat käteen aika mukavasti. Taidan tehdä toistekin. Jospa seuraavalla kerralla ihan ohjeellisen version.


Tumput on neulottu kaksinkertaisella langalla puikoilla nro 7. Lankoina Viking Alpaca superfine sekä toinen hyvin ohut, pehmeä ja pörröinen, ehkä jotain mahairlankaa. Toisen langan vyötettä ei kassista kuitenkaan löytynyt.  Yhdessä nuo kaksi lankaa tekevät tumpuista hyvin pehmeät ja varmasti lämpimät. En ole vielä päättänyt päätyvätkö omaan käyttöön vai kenties pukin konttiin pehmeäksi paketiksi. Kun lämpömittari näyttää varjossa +22C, tumppujen käyttö ei tunnu tällä hetkellä kovin ajankohtaiselta :D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti