maanantai 9. maaliskuuta 2015

Jiji-lapaset


Pikkusiskolle tehdyt Hello Kitty -lapaset aiheuttivat isoveljessä lapaskateuden. Velipojankin oli saatava kissalapaset. Ja nimen omaan punaiset sellaiset. Mutta Hello Kitty ei oikein tuntunut poikamaiselta aihepiiriltä. Ostin vähän aikaa sitten Prismasta läjän Studio Ghiblin leffoja. Halvalla kun sai. Nyt on sitten pyörinyt telkkarissa Ghibli-maraton. Siitä lähti ajatus Jiji-lapasiin.


Kikin lähettopalvelussa seikkailleen Jiji-kissan huumori ja veikeä ulkonäkö upposivat ainakin äitiin. Pinterestiin laitettu hakusana Jijistä tuotti ihan mukavasti osumia. Tällaisesta hamahelmikaaviosta muunsin lopulta Jijin paremmin pikkupojan lapasiin sopivaan mittakaavaan.


Itse kissa on jälleen tehty lapasiin jälkikäteen kirjailemalla. Hännästä tein lopulta pidemmän kuin tuossa piirtämässäni kaaviossa. Olisi ehkä saanut olla sittenkin lyhempi, mutta olkoon nyt näin. Jälkikäteen kun katsoo lapasia rinnakkain, olisi tuon hännän voinut toisessa lapasessa tehdä vastakkaiselle puolelle... Mutta tällaiset näistä nyt tuli ja pääasia että omistaja oli tyytyväinen.


Lapaset neulottu Novitan Nallesta kolmosen puikoilla. Silmukkamääränä 36. Kissa on kirjailtu Seiskaveikasta.

2 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaisi tännekkin terveisin äiti 29v ja poika 5v molemmat suuria chibli faneja :) Etenkin tämä ja Totoro pyörii ahkeraan telkussa ;)

    VastaaPoista