tiistai 14. heinäkuuta 2015

Ötökkäpaita


Jo keväällä tilaamastani Majapuun paketista tupsahti turkoosia ötökkätrikoota. Tuolloin ei ollut sopivan keltaista resoria kaula-aukon kanttaukseen ja paidan ompelu jäi. Vihdoin sain paidan toteutukseen.


Kaula-aukon kanttauksen takia projekti alunperin venähti. Tuo kaula-aukon kanttaus osoittautuikin tämän paidan varsinaiseksi murheen kryyniksi. Löytämäni sinapinkeltainen resori olikin ihan köpöä. Jotenkin ajatus resorina myytävästä kankaasta tuo mieleen joustavuuden. Tämäpä ei liiemmin joustanutkaan. Kaula-aukko meni kertaalleen purkuun, sillä resorikanttaus ei venynyt niin paljoa, että paidan olisi saanut puettua. Aavistuksen suurensin kaula-aukkoa. Suurensin suhdelukua myös resorin pituudessa. Tällä kertaa älysin sentään testata rinkulaa pojan päähän ennen kuin ompelen sen kaula-aukkoon kiinni. Ei mennyt päästä läpi edelleenkään. Lopulta jouduin leikkaamaan resorista lähes kaula-aukon pituisen rinkulan, jotta sain pääntien sujuvasti kulkemaan. Sitten jännitinkin, onko lopputulos lörppäkaulus. Tasona ehkä aavistuksen kupristaa, mutta päällä näyttää lopulta ihan nätiltä, joten en purkanut enää toista kertaa.


Ainakin paita oli saajalleen mieluinen. Ötökkäpaidassa olikin hyvä mennä ulos puutarhahommiin ja oikeita ötököitä bongailemaan. Yksi sellainen oli eksynyt vesilelujen sekaan uimaan. Pelastimme kimalaisen "merihädästä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti