sunnuntai 16. elokuuta 2015

Muumikassi


Molla Millsin Virkkuri-kirjan myötä päätin kokeilla kuviovirkkausta. Innostuinkin siitä. Tavoilleni uskollisena en kuitenkaan kokeillut valmista ohjetta kirjasta, vaan päätin lähteä soveltamaan omaa projektia. Halusin tehdä kassin. Sellaiselle tarve löytyi tarhavaatteiden roudauksesta. Syksyn arvaamattomissa keleissä tulee usein roudattua takkeja ja muuta kamaa edestakaisin kodin ja tarhan välissä. Varmuuden vuoksi huppari, varmuuden vuoksi takki. Kaikki kertaa kaksi. Yritä niitä sitten pieniin reppuihin sulloa. Helpompaa, kun on yksi isompi kassi, johon saan aamulla sullottua kummankin tarhalaisen varmuuden vuoksi vaatekerrat.Langoiksi kuviovirkkauskokeilulleni olin jo hankkinut mustaa ja valkoista. Sirdarin Cotton DK. Noista väreistä syntyi ajatus mustavalkoisesta muumikassista. Kokeilin muuntaa muumipeikon kuvan kaavioksi KnitPron kaaviogeneraattorilla. Runko syntyikin näppärästi generaattorilla, sitä hieman fiksailin ruutupaperille saadakseni mieleiseni. Lankaa kului 3 mustaa kerää, valkoista vajaa puolikas.
Kassin päällinen virkattu pylväillä 3,5 nron koukulla. Aluksi häiritsi tuo valkoisen langan läpi paistaminen, sitten se alkoikin näyttää aika kivalta. Pinta on elävämpi kuin kokonaan mustana. Virkkasin päällisen suljettuna rinkulana 130 silmukalla. Pohjaksi virkkasin kiintosilmukoilla sopivankokoisen ovaalin. Ensin koitin tehdä pohjasta neliönmallista, mutta se näytti kovin tönköltä ja meni purkuun. Ovaalin pohjan kanssa kassi laskeutui nätimmin. Kantohihnoiksi virkkasin kaksi putkiloa pylväillä, 15 pylvästä kierroksella.


Vuorin ompelin mustasta pellavakankaasta. Viime aikoina on tullut ommeltua pääasiassa joustavia materiaaleja, joten joustamaton materiaali tuntui pitkästä aikaa oudolta. Tavallaan helpompaa, kun ei tarvitse temppuilla koneen säätöjen kanssa ja se Lidlistä ostettu halvempi lankakin, jolla ei joustavia materiaaleja ommella, kävi tähän työhön. Toisaalta, kun tekee ilman kaavoja suunnilleen mitoilla, tuo joustamaton materiaali ei myöskään anna anteeksi heittoja mitoissa. Kertaalleen jouduin pienentämään pohjaksi leikkaamaani ovaalia, kun leikkaamani reunuskankaan mitta ei aivan riittänytkään.


4 kommenttia:

  1. Aikast kiva kassi ja kauniskin! Hieno yksityiskohta tuo kaksivärisyys.

    VastaaPoista
  2. Hauska! Pitäisi kokeilla tuollaista generaattoria.

    VastaaPoista
  3. Mahdottoman ihana! <3 Kaikkea muutakin kivaa sun blogista löytyy, pakko jäädä lukijaksi asti. :)

    VastaaPoista