lauantai 8. elokuuta 2015

PäärynämekkoOdottavan aika on pitkä. Kangaspaketti Majapuulta saapui juuri, kun olin vienyt saumurini huoltoon. Sitä sitten huollettiinkin pitkään. Lieneekö kesälomat koneen huoltajalla vai ompelijoilla, jotka kaikki olivat päättäneet tuoda koneensa huoltoon samaan aikaan. Mutta vielä pidempään odotettiin kesää. Nyt se sitten tuli -juuri kun oma kesälomani lähenee loppuaan. Loppukesän helteisiin pieni mansikanpoimija sai kuitenkin vielä pirteän päärynämekon. Ja olihan sitä kiva ommella huolletun koneen kanssa teroitetuin terin.


Kangas tilattu Majapuun alekankaista. Kaava mukailtu vanhasta mekosta. Ehkä hitusen leveä malli pikku tirriäisellemme, mutta meneepähän vielä syksymmälläkin vaikkapa pitkähihaisen bodyn päällä tunikana.


Ennen kuvien ottoa isoveli ehti jo mekon ompeluvaiheessa syödä suklaavanukasta mekkotekeleen päällä. Rinnuksilla taitavat olla myös paellan ja mehujään jämät. Kohta siinä on varmasti mansikkaakin. Mutta eipä kai tuo niin vakavaa ole, ja sellainenhan tämän mekon arki tulee varmasti jatkossakin olemaankin. Tekemisen jäljet näkyvät ja saavatkin näkyä. Pikkutytön rennoksi ja pirteäksi arkimekoksihan tämä on alunperinkin tehtykin. Sellaiseksi, missä on hyvä touhuta ja temmeltää.1 kommentti: