keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Valööri


Lankalaatikoita järjestellessä vastaan tuli aloitettuja keriä erilaisissa harmaan sävyissä. Seiskaveikkaa kaikki. Joistakin väreistä oli jäljellä vain pienehkö nyssäkkä, joistakin lähes koko kerä. Pukin konttiin kai mahtuu villasukkapareja, joten päätin tehdä raitasukat harmaan eri sävyistä.


Aluksi ajattelin raidoittavani koko sukan, mutten ollut varma miten pitkälle pienimmästä lankanyssäkästä riittäisi, joten jalkaosat tulivat yksivärisinä. Vähän iski laiskuuskin matkan varrella. Sinälläänhän raitojen tekemisessä ei ole mitään ihmeellistä, mutta neljän lankakerän kuljettamisessa työssä on oma vähtinsä siinäkin. Tuppaavat langat olevan kierteellä ja kerät solmussa. Joku niksi varmasti siihenkin on olemassa.

Vähän aikaa sitten törmäsin Missä neuloimme kerran -blogissa tällaiseen projektipussukkaan, jossa langoille oli ommeltu omat lokeronsa ja langat ohjattu nepparilla pysymään ojennuksessa. Ilmeisesti ainakin kahden langan kanssa toimii, mutta mitenköhän neljä kerää? Pitää ehkä joskus testiommella tuollainenkin tilanjakajaprojektipussukka.


Lankana Novitan Seiskaveikka. Puikot nro 4. 48 silmukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti