sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Nappisukat


Harmaa-musta-valko -kausi sukissa sai hetkeksi väistyä. Luokassani on tällainen Ikean värikäs nappimatto. Sitä päivästä toiseen katsellessani mieleen tuli tehdä värikkäät nappisukat.


Seiskaveikasta on vuosien saatossa kertynyt jos jonkin kokoisia kerännyssäköitä. Jämälankaprojektiksi nappisukat ovat siis passelia puuhaa. Valkoinen pohjavärikin oli melko tarkasti arvioitu, sillä kerästä jäi jäljelle vain pienen pieni nyssäkkä.


Mallikerran suunnittelin itse 48 silmukalle sopivaksi. Varsi neulottu kolmosen puikoilla, jalkaosaan vaihdoin 3,5 puikot. Kantapääkavennuksissa joutui hieman laskelmoimaan tuota mallikerran sijoittumista, jotta kavennuskohdan sai mahdollisimman huomamattomasti osumaan nappien väliin. Ensimmäinen kantalappu meni purkuun. Mielestäni oikein laskin ja laskelmoin, että saisin kavennuskohdan sovitettua nappien väliin. Harmi vain, etten laskelmointivaiheessa huomioinut nappirivien limittäistä sijoittelua. Kavennuskohta, jonka piti osua nappien väliin, sijoittuikin keskelle nappia. Niin paljon pisti silmään epäsymmetria ja harmitti, että pakko oli purkaa koko kantalappu. Purkuhommissa ärsyttävintä on silmukoiden takaisin poimiminen. Tässä asiassa parivuotias tyttäreni on kylläkin harjaannuttanut minua useaan otteeseen. Kutimeni löytäessään, tyttö tulee tämän tuostakin hymy korvissa tuomaan minulle kutismesta irrottamiaan puikkoja.


Sukista tuli ainakin lämpimät. Toinen väri kulkee käytännössä koko ajan mukana työn nurjalla puolella, joten ovat melkein tuplapaksuiset normaalisukkiin verrattuna. Nyt vain saisi tulla niitä pakkasia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti