sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Neulottu kaulaketju


Ravelrystä löytyy ilmaisohje tällaisiin neulottuihin kaulakoruihin. Varastoistani löytyi vielä pari kerää Novitan Malibu-lankaa, joskin kyseisen langan valmistus on taidettu lopettaa jo vuosia sitten. Paksu, hieman kimaltava lanka ei varmastikaan sovi jokaiseen neuletyöhön, mutta näihin kaulakoruihin lanka on juuri passeli.

Muutama vuosi sitten tein samaisesta langasta pronssinvärisen kaulaketjun. Vielä löytyi lankalaatikosta hopeanvärisenä ja haalean kullankimalteisena Malibua.


Ketjun teko on melko simppeliä. Aluksi neulotaan kaksi 9 silmukan levyistä "pötköä, joihin langankierroilla tehdään pieni reikä joka 8. kierrokselle. Pötköt laitetaan päällekkäin ja pujitellaan vuorotellen toistensa rei'istä läpi. Näin syntyy hieman lettimäinen vaikutelma. Alkuperäinen ja tarkempi ohje sekä kuvia prosessista Olgajazzyn sivuilla.


Yhdessä illassa hyvinkin tällaisen värkkäilee, joten hyvin ehtii vielä vaikkapa joululahjaksi ystäville.


Ketjut on neulottu nelosen puikoilla. Kiinnityskohtaan virkkasin pötkön toiseen päähän ketjusilmukoilla pienen lenkin ja toiseen päähän kiinnitin lasihelmen.


Hopeiseen ketjuun neuloin 19 pujotusreikää, mutta valmiista ketjusta tuli ehkä hieman turhankin pitkä. Kullanväriseen tein 17 pujotusreikää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti