keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kukonaskeleet vol 2


Sairausloman aikana valmistuivat kukonaskelsukat vol 2. Eilen tosin oli olotila sen verran heikko, ettei edes puikkoja kyennyt kalisuttamaan! Kuumeen kera iskenyt vatsapöpö sai aikaan man fluhun verrattavan olon, joka kaatoi totaalisesti sohvan pohjalle. Tänään olo oli jo sen verran kohentunut, että sain valmiiksi viime viikolla aloittamani sukat, vaikka tehoton on ollut tämäkin päivä.

Kukonaskelsukkia suunnitellessani alkuperäisenä ajatuksenani oli tehdä ne tällaisella perinteisellä kirjoneuletekniikalla. Houndstooth-hakusanalla mallikertoja löytyi Pinterestistä muutamiakin variaatioita, tässä linkki tuohon minun käyttämääni kaikkein yksinkertaisimpaan malliin. Nuo ensimmäiset kukonaskelsukkani tuli kuitenkin tehtyä ihan eri tekniikalla. Pinta niissä on kieltämättä elävämpi, mutta täytyihän se alkuperäinenkin visio toteuttaa, varsinkin kun nuo ensimmäiset kukonaskeleet jäivät varreltaa mielestäni vähän turhan lyhyiksi.


Mallikerta on neljällä jaollinen. Kuvio asettui melko huomaattomasti myös noissa kantapään kiilakavennuksissa. Sukat neulottu kolmosen puikoilla 68 silmukalla, jalkaterässä kavensin silmukkamääräksi 64. Lankoina musta Novitan Nalle sekä valkoinen TeeTeen Pallas.


Vertailun vuoksi rinnakkain kahdet erilaiset kukonaskeleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti