maanantai 14. marraskuuta 2016

Sukkajumista eroon


Siinä missä edelliset sukat kesti valmistua kolme kuukautta, nämä valmistuivat parissa päivässä. Cittarissa oli sellainen kolme kerää kympillä sukkalankatarjous. Pirtan sukkalankaa..? 75% villaa ja 25 polyamidia... Ei siis mitään Novitan höpöhöpöakryylipirtaa vaan ihan kunnollista villasekoitelankaa. Pirta? Mikäs se sellainen lankavalmistaja edes on? Edes Ravelry ei antanut osumia tuolle Pirtan sukkalangalle.


Paksuhko lanka ja isot puikot (tai no, 3,5) olivat passeli ratkaisu tähän pitkään vallinneeseen sukkajumiin. Malliksi valitsin Mossy Cottagen simppelin langakierroin ja 2 oikein yhteen -toistoin toteutettavan Dublin Bay -sukkamallin. Paikoin tuo lanka oli mielestäni vähän "klomppista", mutta kyllä siitä ihan passelit perussukat syntyi. Nähtäväksi jää sitten sukkien nukkaantumisnopeus. Ainakin seiskaveikat tuntuvat nykyään nukkaantuvan todella nopeasti.


Loin aluksi 52 silmukkaa. Varressa kaventelin silmukkamääräksi pikku hiljaa 48. Kerästä jäi sukkien jälkeen jäljelle vielä kohtalaisen koikoinen nyssäkkä.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköiset niin nämä kuin edellisetkin sukat! Muistelisin että Novitallakin on Pirta-nimistä lankaa, mutta liekö kyseessä sama lanka..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Novitan Pirta on juuri tuota akryylihötöä. Tämä näytti olevan italialaista perua. Valmistajanimellä Pirta, itse langalle ei muuta nimeä oltu keksittykään kuin tuo sangen omaperäinen "Sukkalanka". :)

      Poista