sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Pinkki kauluri


Tähän kaulurimalliin on viimeaikoina törmännyt useammallakin foorumilla. Pitihän sellainen sitten kokeilla itsekin. Alkuperäinen malli på svenska PysselNetan-blogissa. Allekirjoittaneen ruotsinkieli tuntui olevan aika hyvin ruosteessa, joten en lähtenyt ohjetta sen kummemmin edes lukemaan. Malli itsessään on sen verran yksinkertainen, että kuvat ja piirrokset kertoivat riittävästi informaatiota kaulurin tekemiseen.

Toisin kuin tuossa alkuperäisessä ohjeessa virkkasin kiintosilmukoiden sijaan pylväitä. Toimii pylväilläkin, tuo "joustinneulemainen" pinta tulee vain leveämpänä. Oleellista on virkata silmukan takareunasta, virkkaa sitten kiintosilmukoita tai pylväitä.Lankana Lane Cervinian Le Fibre Nobili Merino superfine. Koukku nro 4. Lankaa kului vajaa pari kerää.

Virkkasin 40 silmukalla suorakaiteen, jonka leveys oli 20 cm. Pituutta en lopulta edes mitannut, sovitin fiilispohjalta tyttären kaulan ympäri. Lopputulos taisi kuitenkin olla hieman turhan pitkä, sillä valmis kauluri oli kolmivuotiaalle tyttärelleni vähän väljä. Viisivuotialle isoveljelleen olisi paremman kokoinen, mutta väri ei sitten olekaan ihan isovelimäinen.

Aluksi ajattelin tehdä kaulurin ilman nappia. Sovitus osoitti kuitenkin, että kauluri kannatti kiinnittää jotenkin jostakin muustakin kohdasta kuin pelkästään alareunoistaan. Pienen ihmisen käsittelyssä kauluri pyörähti helposti varsin omituiselle kierteelle. Nappi, joka on siis vain ommeltu paikalleen ilman napinläpeä, auttoi pitämään kaulurin oikean muodon vähän paremmin. Pienelle ihmiselle tehdessä ei tämä kaulurimalli tainnut kuitenkaan olla se kaikkein käytännöllisin...

1 kommentti: