sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Reissusukat osa 1: Marianne


Blogissa on ollut viime viikot hiljaista. Kotiuduimme juuri melkein neljän viikon reissusta. Takana lähes 5000 ajokilometriä ja reilu 30 tuntia lauttamatkustusta. Apukuljettajan paikalta reissun aikana on toki sukkiakin valmistunut. Seuraavat postaukset ovat reissusta ja matkan varrella syntyneistä sukista. Enemmän kuitenkin siitä miljööstä, missä sukat ovat valmistuneet.


Ensimmäisinä valmistuivat Marianne-sukat.  Nämä aloitin jo alkukesästä, mutta kotona ollessa oli tällä kertaa enemmän inspiraatiota ompeluun kuin neulomiseen. Alunperin luulin näiden valmistuvat jo ensimmäisellä lauttamatkallamme Helsingistä Travemündeen. 28 tunnissa olisi ollut aikaa sukkia neuloa, mutta eipä ollut inspiraatiota. Keskityin enemmän appiukon kirjahyllystä lainaamaani Hotakaisen tuotantoon. Lasten syntymän jälkeen en ole oikein kirjoja lukenut, nyt alkavat lapset olemaan sen ikäisiä, että ehtii taas kirjoihinkin syventyä.


Ensimmäinen etappimme Saksassa oli n. 60 km Berliinin eteläpuolella sijaitseva Tropical Islands. Kylpyläkupla on rakennettu toisen maailmansodanaikaiseen valtavaan lentokone-/zeppelinhalliin. Kuplan sisältä löytyy nykyään niin hiekkaranta, laguuni, sademetsä kuin vesipuistot, ravintolat ja hotellitkin. Kävimme täällä viime kesänäkin ja paikka oli ehdoton lasten suosikki. Kiva se on aikuisillekin. :) Saapuessamme Saksaan sää oli sateinen. Aamulla koko maisema oli niin sankan usvan peitossa, ettei valtavan kuplan huippua kunnolla edes maasta katsottuna erottanut. Kehno sää ei tosin kuplan sisällä haitannut.

Kuplan vieressä on camping-alue, jossa majoituimme. Leirintäalueelta ja läheiseltä juna-asemalta kulkee ilmainen bussiyhteys kylpyläkuplaan n. 20 minuutin välein. Leiriytymishintaan sisältyy myös kylpyläkuplan sisäänpääsy niin moneksi päiväksi kuin vain haluaa jäädä. Hinnoittelupolitiikka on sikäli erikoinen, että päiväliput kylpyläkuplan portilta ostettuna tulisivat maksamaan enemmän kuin kylpylälippujen ja leiriytymisen yhdistelmä viereiseltä camping-alueelta ostettuna.


Kylpyläkuplasta matkamme jatkui kohti Zindorfissa sijaitsevaa Playmobil Parkia. Paikka oli kiva ja kohtuuhintainen. Ei härveleitä pursuava huvipuisto, vaan tarjosi pikemminkin virikkeitä lasten omalle leikille ja liikkumiselle. Paikassa oli valtavasti erilaisia kiipeily- ja tasapainoilupaikkoja sekä erilaisia leikkialueita.


Matkalla Zindorfiin valmistuivat lopulta tyttärelleni punavalkoraidalliset Marianne-sukat. Vastaavalla idealla neuloin taannoin itselleni siksak-sukat. Aloitin näitä sukkia mökkireissulla, enkä tarkalleen enää muistanut miten tuo varren siksak-kuviointi tehtiin. Näihin tuo siksak tulikin hieman eri tavalla kuin alkuperäisissä. Yritys-erehdys -metodilla onnistuin kuitenkin luomaan ihan omanlaiseni siksak-kuvion, vaikkei se ihan samanlainen ollutkaan kuin tuo alkuperäisidea.

Nyt jos tekisin uudelleen, tekisin pari juttua toisin. Varren tekisin pidemmän. Ja varsikäännöksen jälkeen olisi pitänyt vartta kaventaa enemmän. Nyt jää käännöksen alla hieman kurtulle, joskaan asia ei sukkien jalassa ollessa häiritse. Kaipa nuo syksyn saapassukiksi joutaa.


Lankana Novitan Venla, puikot 2,25.

1 kommentti: