torstai 19. lokakuuta 2017

Ruususukat


Villasukkakausi on jälleen alkanut. Minun mittapuullani töissä harvinaisen myöhään. Oppilaani taivastelivat jo kuukausi sitten, kun kuljin ilman villasukkia (kotona villasukkakausi on toki jatkunut läpi kesän). Käytän paljon mekkoja ja tunikoita. Niihin täytyy tottakai olla "mätsäävät" villasukat. Viime keväänä ompelemani mekko Verson puodin Mummolan tuntu -kankaasta on ollut vähän orpo ilman siihen sointuvia villasukkia. Asia täytyi korjata.


Novitan marjapirtelönvärinen Nalle Taika sopi elävän väripintansa vuoksi täydellisesti aniliininpunaisen räsymattokuosisen mekkoni kanssa. Jostain syystä minulla on ollut jo pitkään ajatus ruusukuvioisista sukista. Kerran jo sellaiset aloitinkin valkoisen ja beigen sävyisenä, mutta lankojen väriero oli lopulta aika pieni ja käyttämäni ruusukuvio jotenkin sekavampi. Sukan varsi muistutti enemmän kirahvin kaulaa kuin ruusutarhaa. Purkuun meni se ruusukokeilu. Nuo langat muuntautuivat lopulta Keisarin morsiamiksi.

Näihin sukkiin valitsin ruusukuvioksi pienin muunnoksin tämän Pinterest-löytöni. Pinterest-linkkiä seuraamalla päätyy muuten venäläissivustolle, josta löytyy satoja, ellei tuhansia erilaisia ruutupiirrosvariaatioita!

Ruusukuvio on 24 jaollinen. Varren yläosassa silmukkamäärä on 72, kuvion jälkeen kaventelin silmukkamääräksi pikku hiljaa 60. Kantapään kiilakavennusten jälkeen jalkaosan silmukkamäärä oli 56. Lanka Novitan Nallea, puikot nro 3.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti