maanantai 12. helmikuuta 2018

Merinovillasetti talven tuiskuihinRaidallisten neuletöiden kausi sen kun jatkuu. Tällä kertaa poikani sai ihanan pehmeästä TeeTee Helmestä merinovillaisen pipon ja kaulurin. Ostin langat alunperin itselleni lapasten tekoa varten. Sitten päätinkin, että haluan kukonaskellapasistani paksummat ja värimaailmakin vaihtui valkoharmaaksi, joten nämä langat jäivät yli. Ryhdyin neulomaan Helmestä pojalleni kauluria Ullan Unikko-ohjeella. Ohje on selkeä ja simppeli.

Jälkiviisaana neuloisin kyllä tuohon alareunaan palan matkaa vaikkapa 1 oikein 1 nurin joustinta, tai muutaman kierroksen ainaoikeaa, nyt kun tuo kaulurin alaosa pakkaa koko ajan rullautumaan. Mutta tavoistani poiketen PITÄYDYIN tällä kertaa ohjeessa, ehkä olisi pitänyt lipsua ohjeen viereen tälläkin kertaa.


Kaulurin jälkeen lankoja oli vielä reilusti jäljellä, joten tein samaan sarjaan pipon. Tupsuttomat pipot luistelukypärän alle tuntuvat olevan hukassa aina kun niitä tarvitaan. Aloitin pipon Ravelrystä ilmaisohjeena löytyvällä Genmaicha-mallilla, mutta musta lanka loppui kesken ja määritteli lopulta pipon korkeuden. Tästä ei nyt tullut alkuperäisohjeen mukaista lörttämallia, mutta kypärän alle lienee parempikin tällainen matalampi versio.

Vähän tuosta varmasti tuuli viuhuu läpi, joten harkitsen vielä vuorittavani pipon fleecellä...


Pipo-ohjeesta todettakoon, että jos ei ole ennen lontoonkielisiä ohjeita neulonut, tuon ohjeen kanssa voi olla hiukan hankala päästä alkuun. Ohje on täynnä lyhenteitä, joihin ei itsessään ohjeesta löydy selityksiä, vaan oletuksena on, että neuloja tietää mitä lyhenteet tarkoittavat. Itselleni nuo lyhenteet olivat pääosin entuudestaan tuttuja ja nekin, joita en suoralta kädeltä tiennyt, pystyin asiayhteydestä ja tutun terminologian kautta päättelemään. Malli on lopulta perin yksinkertainen, ellei lannistu ohjetekstiin, joka näyttää tältä:
...Rnd 1: *K1f+b, pm; rep from * around - 16 sts. Rnd 2: Knit
all sts. Rnd 3: *K1f+b, k to m, slm; rep from *...
Lankana TeeTee Helmi
puikot nro 2,5

4 kommenttia: