sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Minivaatteita


Vauvauutiset ovat siitä kivoja, että niiden myötä pääsee hyödyntämään tilkkulaatikon uumenista kaikenlaisia epämääräisiä jämäpaloja. Tuttavaperheelle syntyi vähän aikaa sitten tyttövauva. Vauvatuliaiset ovat kuitenkin jääneet toimittamatta. Lähiaikoina edessä ovat myös eräät baby showerit, joten päätin ottaa minivaatteiden ompelusta pienen urakan.


Noshin Tyrskyistä syntyi bodyja tutulla ilmaiskaavalla. Jotenkin sitä vain tottuu käyttämään samoja tuttuja ja testattuja kaavoja kerta toisensa jälkeen. Ompelijan näkökulmasta tykkään tästä mallista, sillä pääntiessä on väljyyttä ilman nepparikiinnityksiä. Tällä kertaa sain tosin nuo alanepparit kiinnitettyä ilman voimasanoja. Ehkä siihenkin hommaan jossain vaiheessa tottuu.


Mira Malliuksen Kolmen kopla alkaa olemaan nyt viimeistä piiruaan myöten hyödynnetty, kun kankaan jämistä syntyi vielä omalla kaavalla minimekko sekä Little houses -pöksyt (Ottobre 1/2012). Pöksyihin muunsin kaavasta poiketen vyötärölle resorin.


Mekossa on erittäin löyhästi mukailta Tiny Triangles -mekon (Ottobre 3/2016) yläosaa. Taannoin tein tuolla kaavalla mekon siskontytölle. Tuosta mekosta tuli jotenkin pöljän mallinen, kokoonsa nähden kamalan lyhyt ja leveä. Nyt n. 56 kokoon käytin aiemmin piirtämääni 68 koon yläosaa rankasti muunneltuna. Jätin hihat kokonaan pois ja kaventelin leveyttä reilusti tuolta hiha-aukkojen reunoilta. Alkuperäisessä mallissa hiha-aukot kaartuvat jotenkin kummallisen leveiksi. Helma on oma muunnelmani. Halusin Malliuksen kuosin erottuvan, joten runsaan rypytyksen sijaan tein helmaan vain muutaman laskoksen. Eipä tuo joustocollari kovin pienelle rypytykselle olisi taipunutkaan.


Kummastakin näistä kankaista olen aiemmin ommellut vaatteita tyttärelleni. Nyt vierekkäin aseteltuna parivaljakko näyttää kovin poikamaisen sävyisiltä. Vielä kun ei näiden bodyjen käyttäjästä tiedä, kumpaa sukupuolta tulokas mahtaa olla.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja ompeluksia! :) on kiva, kun vauvalahjoja on valmiiksi jemmassa kun sellaisia tarvitaan.

    VastaaPoista
  2. Totta. Eihän nuo vauvauutiset yleensä nyt ihan puskista pääse yllättämään, mutta jotenkin sitä on taipumusta lykätä asioita viime tinkaan niin, että lopulta ompeluissa kuitenkin tulee kiire.

    VastaaPoista