sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Partioteemasynttärit


Olen pitänyt lapsille jo useampana vuotena erilaisia teemasynttäreitä. Synttäriteeman valitseminen sekä ideointi toimintojen ja tarjoilujen suhteen tehdään lasten kanssa yhdessä. Näidenkin synttäreiden ajatustyö aloitettiin jo kesäkuussa, kun poikani keksi mökkireissulla haluavansa seuraavaksi partioteemaiset kaverisynttärit. Erinomainen valinta, luonnon yhdistäminen niin toimintoihin kuin tarjoiluihinkin oli myös minulle mieleen. Onneksi välillä hieman arvaamaton loppukesän sää sattui tällä kertaa kohdilleen ja saimme pitää juhlat kokonaan ulkona.


Poikani oli viime viikonloppuna partioleirillä, jossa opeteltiin mm. kanootilla melomista. Tästä innostuneena hän suunnitteli itse legoista kakunkoristeensa. Äidin tehtäväksi jäi toteuttaa maisema koristeen ympärille. Tuunasin kahdeksan valkoista kynttilää tussilla koivun rungoiksi. Varsinaista metsäpaloa emme kuitenkaan saaneet aikaan, sillä puuskittainen tuuli sammutti kynttilät ennen kuin päivänsankari ehti niitä edes puhaltaa.


Kalastusteeman ympärille näpertelin coctailtikuista, marmeladista ja jogurttimarjoista ongenkohokoristeet muffinsien päälle. Todettakoon, että juhlijoiden keskuudessa matopurkki tyhjeni huomattavasti joutuisammin kuin omanamuffinsini.


Suklaatikuista ja "vaahteranenistä" turailin sudenkorentoja synttäripöytään. Tällaisia lenteli jo kesällä tyttäreni keijusynttäreillä.


Samaisista suklaatikuista asettelin myös nuotiopuut Fasupalaklapikasan viereen. Oranssit sammakot ja cocispulloirtikset toimivat yllättävän hyvin nuotion liekkeinä.


Ja koska suklaata ei voi koskaan olla liikaa, päätyi juhlapöytään vielä suklaatattejakin. :)


Suolapalana synttäripöydässä luikerteli nakkien ympärille kietoutuneita paprikakielisiä  voitaikinakäärmeitä.


Päärynän puolikkaasta ja rypäleistä tehty siili oli hittitarjoilu pikkusiskon keijusynttäreillä. Siili valmistuu nopeasti ja helposti, joten sellainen pääsi näihinkin kekkereihin.


Kun masut oli täynnä herkkuja, järjestettiin tarkkuusammuntakisa ritsalla ja kävyillä. Takapihaltamme pääseen suoraan metsäpolulle, jonne olin rakentanut punaisesta villalangasta "laserpujotteluradan". Lankaan osuessa joutui palaamaan uudelleen radan alkuun.


Lähimetsän luontoa tutkailtiin myös bingoruudukon avulla yrittäen bongata kuponkiinsa mahdollisimman monta luontokohdetta.


Puumajassa sai käydä opettelemassa solmujen tekoa. Tulostin solmuohjeet valmiiksi ja eriväriset narut helpottivat vaihekuvien seuraamista.

Pihapiirin hiljettyä ja juhlijoiden hälvettyä torkahdin riippukeinuun. Ensi viikoksi sää taitaa melkoisesti viiletä, onneksi tänään saimme viettää vielä kesän ehkä viimeistä hellepäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti