sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Kukkaissukat


Heinäkuussa loin vihdoin pitkän harkinnan ja jahkailun jälkeen itselleni instatilin, tuolloin instan somevirta toi usein eteen nämä sukat. Oli ilmeisesti jonkin sortin heinäkuun neulehaastemalli. Tykästyin kovasti malliin, mutten ehtinyt heinäkuussa tällaisia sukkia neulomaan, enkä sen enempää tuohon kyseiseen neulehasteeseen tutustunut. Silmissäni näin kuitenkin mallin sopivan kasvivärjätyille langoille ja tallensin yhden heinäkuussa feediini tulleen sukkakuvan, jotta voisin mallin myöhemmin mahdollisesti toteuttaa.


Epämääräisesti muistan kesällä katsoneeni, että malli löytyy maksullisena myös Ravelrysta nimellä Powerflowerjuli ja että sukat kuuluvat osaksi Powerflowerclubin neulehaastetta. Koska itselläni on aina vähän haasteita pysyä kirjoitetussa ohjeessa ja kirjoneulemalli vaikutti suht simppeliltä, neuloin omat sukkani fiilispohjalta tallentamani kuvan perusteella sen enempää haasteeseen perehtymättä tai ohjetta ostamatta.

Postausta varten palauttelin kuitenkin mieleeni tuon heinäkuun haasteen ja kirjoitin hakusanan powerflower. Tulokset eivät olleet aivan sitä mitä odotin. Ensimmäisenä eteen ei todellakaan tullut villasukkia, vaan jotain aivan muuta. Varmaan tämä on sarjassamme olisi pitänyt tietää, mitä hakusana tuo tullessaan, mutta haun tulokset ovat hyvin kaukana intresseistäni, eikä sanaparin yhteys suoraan sanoen tullut mieleenkään. Sukkahaasteesta äkkiseltään ymmärsin, että clubi julkaisi touko-heinäkuussa jokaiselle kuukaudelle oman kukka-aiheisen sukka/lapasmallinsa. Ja mahdollisesti (tai ainakin toivottavasti) kyse haasteessa on ollutkin ihan vaan puhtaasti ilahduttaa kukka-aiheisilla neuleilla. Harmillisesti nimi kuitenkin yhdistyy aivan johonkin muuhun kuin kirjoneuleisiin. Olipa mallin nimi nyt sitten mikä tahansa, tällaiset tuli joka tapauksessa neulottua. Mielestäni kaunis malli ja kauniit sukat ja aivan täysin uuvelon tietämätön olen ollut, jos malliin sitten mahdollisesti on liittynyt jokin muunlainen piiloviesti. Toivon, että ei liity. Ainakaan tuo kukan malli ei muistuta sitä, mitä hakutuloksissa ensimmäisenä tulee vastaan.


Sukat on neulottu kakkosen puikoilla kasvivärjätystä Venlasta. Roosa väri on peräisin avokadovärjäyksestä ja vihreä järviruokosta. Varressa 88 silmukkaa, jalkaterään kavensin kantapäässä muutaman silmukan pienemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti