perjantai 28. tammikuuta 2022

Parempi myöhään...

"Äiti voiks sä ommella BabyBorneille uusia vaatteita?" Toki. Voisin itse asiassa valmistaa loppuun ne, jotka aloitin lähes pari vuotta sitten. Olin printannut kaavat jostakin netin syövereistä, herra ties mistä. Sen paremmin nopea googletus kuin Pinterest-taulujen läpi käyminenkään eivät tällä kertaa antaneet oikeaa osumaa. Kaavojen alkuperäistekijälle jää siis nyt creditit antamatta. Settiin kuuluu potkari, body ja leggarit. Tai oikeastaan kahdetkin leggarit.


Tilkkujentuhousvimmoissani vol 628 sain eräänä päivänä ajatuksen ommella nuken vaatteita. Printtasin ja leikkelin kaavat, surautin sutjakasti palaset saumurilla yhteen. Sitten loppui moti. Potkarin haarakiilan sovitus ei ottanut osuakseen kohdilleen, toinen lahjekin vaikutti pidemmältä kuin toinen. Ja kun moti loppui potkarin ompelusta, ei sitä riittänyt kaposten lahkeiden tai hihansuiden päärmäyksiin, bodyn kanttauksiin saati sitten neppareiden kiinnitykseen. Motia haettiin pitkälti toista vuotta. Eikä noilla nukeillakaan oltu hetkeen leikitty, joten eipä asialla tuntunut hoppua olevan. Keskeneräisenä projekti hautautui unohduksiin. Kunnes tyttäreni eräänä päivänä kyseli Baby Bornien vaatteiden perään. Kun asialle on olemassa "tilaus", maistuu näköjään tympeämpikin homma. Tai tympeää oli lähinnä vain tuo epäkeskon potkarin työstö (ja luonnollisestikin iki-inhokkini neppareiden kiinnitys!) Parin vuoden luova tauko oli kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja sain lopulta tuon potkarinkin kasattua, peräti yllättävän vähäisin manaamisin. Pääntien päärmäyksen jälkeen muistin, että potkariin oli olemassa huppukappalekin, joka vain oli hautautunut syvälle unohdettujen projektien laatikkoon. En jaksanut purkaa, tuli huputon malli.

Virheetön tämä setti ei ole, mutta "asiakkaalle" mieluinen. Jatkotilauskin tehtiin, kuulemma paitoja tarvitaan. Seuraavaa tilkuntuhousvimmaa odotellessa. :D Jatkoa varten Note to my self: Lahkeet tässä kaavassa melko knaftia pituutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti