maanantai 31. tammikuuta 2022

Tilkuista hihoiksi

Ei kahta ilman kolmatta. Tilkuntuhousvimmoissani valmistin kolmannen perättäisen tilkkusetin. Tällä kertaa kummipojalle 3-vuotislahjaksi. Vähän nämä tosiaan ovat tilkkutäkin oloiset, tilkuista kun ovat kokoon kursitut. Jospa yökkäreiksi vähintäänkin. 

Haasteellisinta tilkkuompeluksissa on löytää keskenään natsaavat värimaailmat. Tällä kertaa raglanhihaisessa paidassa väripari löytyi suht lähelle Kupla Volkkareiden sävyä. Tykkään kovasti tuosta Kupla-kuosista, joten halusin paidasta raglanhihaisen. Harmi vain, tilkun koko oli sen verran knafti, että hihojen pituus jäi aavistuksen vajaaksi. Ratkaisin pulman ompelemalla pohjaväristä hihansuihin resorit. Pääntien kanttauksenkin olisin halunnut tuosta samaisesta vaaleansinisestä, mutta 100% puuvillatrikoo ei ollut jousto-ominaisuuksiltaan venyväisintä sorttia. Päätin tehdä kompromissin värisävyissä ja kanttasin pääntien joustavammalla aavistuksen harmahtavammalla trikoolla. Kaavana raglanhihaisessa paidassa BlaaBlaa (OB 1/2016).Ryhmä Haut eivät omia lapsia ihan hetkeen ole enää puhutelleet, mutta kolmivuotiaalle kummipojalle ovat kova juttu. Hauvakuosin jämiä löytyi tilkkulaatikosta juuri parahiksi paidan hihoihin asti. Tuota etu- ja takakappaleiden väriä pallottelin pitkään. Yksikään varastoistani löytyvä sinisen sävy ei tuntunut osuvan printtikankaan väreihin. Takuuvarma musta olisi toiminut, mutta tällä kertaa mustaa trikoota ei varastoistani löytynyt edes pikku pojan paidan vertaa! Lopulta totesin harmaan sävyn natsaavat noiden Ryhmä Haun autojen kanssa parhaiten. Ei nyt ehkä aivan match made in heaven -väripari, mutta näillä mennään. Kaavana hauvapaidassa Paapiin Myyry.


Viime tinkaan jäi kortin teko. Tajusin vasta juuri ennen synttärijuhlille lähtöä, että kortti puuttui tyystin. Tällä kertaa kortti on siis mallia vartissa valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti