lauantai 26. helmikuuta 2022

Samistelupaita


Yritän nykyään hyödyntää kankaiden ylijäämäpalaset mahdollisimman pian. Muuten ne päätyvät marinoitumaan tilkkulaatikkoon usein jopa vuosiksi. Tyttäreni ihastui itselleni ompelemaani rentoiluhuppariin ja koska kangasta jäi yli juuri parahuksi, pienellä tetristelyllä siitä sai surautettua vielä nipin napin 134-kokoisen paidan.

Huppuun kangasta ei enää riittänyt, mutta helmasta sain venytettyä resorilla hiukan normaalia pidemmän. Tällainen oli toive, koska äidinkin huppari oli pitkää mallia. Paidan pohjakaavana käytin LillaLumin Ilonaa. Ihan vain siitä syystä, että nuo kaavat nyt sattuivat olemaan sopivasti edellisten ompelusten jälkeen hollilla. Lyhensin hihan kaavaa, sillä kangasta oli knaftisti jäljellä. Tilkuista sain leikeltyä hihansuihin resorikaitaleet, joilla sain sitten hihaa venytettyä sopivaan mittaansa. 



Paita oli käyttäjälleen mieluinen. Pastakastikeethan siihen toki heitettiin heti ensimmäisenä päivänä rinnuksille. Mutta jospa tuossa jo valmiiksi kirjavassa kuosissa eivät mahdolliset tomattikastikkeen jäämätkään aivan heti hyppäisi silmään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti