lauantai 17. kesäkuuta 2023

Boksereita tilkuista

 

Reilu viikko sitten sain lastan pois sormestani ja olen jumpannut nivelen liikkuvuutta nyt virkkaamalla. Aloitin ikuisuusprojektin, joka valmistunee ehkä joskus. Oli kuitenkin aika kaivaa esiin myös ompelumasiinat, jotka eivät olekaan aikoihin olleet näin pitkään käyttämättöminä.  Pojan vaatelipastoa järjestellessä vastaan tuli pari ammottavaa aukkoa: akuutti teeppari- ja kalsarivaje. Näistä kahdesta päätin pitkän ompelutauon jälkeen aloitella siitä piiloon jäävästä osuudesta eli kalsareista.

Ammensin blogini syövereistä edellisen bokseripäivitykseni löytääkseni mitä kaavaa olen aiemmin käyttänyt. Ajassa täytyi matkustaa taaksepäin aina vuoteen 2018 asti. Kyseinen Mr Leopard (OB 6/2016) on käytössä toimivaksi osoittautunut ja siitä löytyi riittävästi kokoja vielä näin viisi vuotta myöhemminkin. Sillä siis. Sovitusvaiheessa modasin kaavaa typistämällä lahkeista hieman mittaa pois. 

Kokemus on osoittanut itse ompelemani bokserit kaupan boksereita pitkäikäisemmiksi. Laadultaan ja koon puolesta. Tässä kohtaa sitä sitten miettiikin, että minkä ihmeen takia näitä on viimeksi ommellut viisi vuotta sitten, kun kalsarivarastoa olisi voinut tilkuista päivitellä tämän tuosta. Materiaalia tuntuu ainakin tilkkulaatikkoon kertyvän yhtenään. Näihinkin boksereihin yhdistelin eri jämäkankaita. Melkein naurettavankin pieniä jalkapallokuosien tilkkuja on tullut tilkkulaatikkoon jemmattua sillä ajatuksella, että niistä saisi ehkä joskus kivan tehosteen johonkin projektiin. Päätyivät nyt boksereihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti