lauantai 9. toukokuuta 2015

Maatuskasukat

 

Inspiraatio maatuskakuvion tekemiseen lähti Kirjo punaista, valkoista, sinistä -kirjasta (Delage-Calvet, Sohier-Fournel, Brunet & Ritz), jossa näin söpöjä maatuskoja ristipistomalleina. Kirjan maatuskakaaviot olivat kuitenkin sellaisenaan liian isoja sukan varteen, joten niiden pohjalta olen soveltanut oman pienemmän maatuskakuvion. Jalkaterän kiertävä kukkakuvio on niin ikään mukailtu samaisen kirjan ristipistomallista. Sitäkin joutui toki työstämään, jotta sai kuvion täsmäämään silmukkamäärään. Nilkan ruusukuvion alla oleva pieni kukkaraita on sellaisenaan kirjan ristipistomalleista.


Varren ruusukuvio on Lumoavat Ruusukirjailut -kirjasta (Eggimann-Jonsson & Toresdotter). Vihreäpohjaiset leveämmät raidat on toteutettu Random Squares Pattern Generatorilla.Alkuperäinen ajatus oli neuloa tyttärelle tunika, jonka helmassa kiertäisi tuo maatuskakuvio. Halusin kuitenkin testata ensin pienemmällä (?) projektilla miltä tuollainen maatuskaraita näyttäisi. Kuviosta tuli kyllä korkeampi kuin alkuperäinen visioni oli, joten katsotaan nyt pääseekö tuollainen maatuskatunikaidea koskaan toteutukseen asti. Mahdollisesti ainakin muokkaan tuota kaaviota pienemmäksi.


Pitkään mietin, tekisinkö maatuskakuvion jälkeen kokonaan mustalla loppuosan sukasta. Maatuskassa tuo kirjoneulominen tuntui kuitenkin taas pitkästä aikaa varsin mukavalta, joten päätin tehdä koko sukasta kuviollisen. Toisaalta jännitysmomenttina oli myös mustan langan riittävyys, se kun oli ostettu taannoin Tallinnan reissulta Karnaluksin tuliaisina ja lisää ei aivan heti saisi, jos lanka kesken loppuisi.Kukkasukissa kesää odottelemaan!


Puikot nro 2,5. Varren maatuskakuviossa 80 silmukkaa (5*16). Alempana varressa ja jalkaterässä silmukkamääräksi kavennettu 70.

Langat: Teetee Pallas sekä Schoeller + Stahl Fortissima.

http://silmukanytimesta.blogspot.fi/2015/05/toukokuu-2015.html

3 kommenttia:

  1. Kiva kun osallistuit näillä sukilla Silmukan ytimestä-haasteeseen! :) Toivottas vaan vielä, että mainitsisit tässä postauksessa, että olet osallistunut tällä työllä tämän kuun SY-haasteeseen. Käy kurkkaamassa haasteen säännöt vielä ;) http://silmukanytimesta.blogspot.fi/p/haasteen-saannot.html

    Ihanat sukat oot tehny <3 Ja tervetuloo taas ens kuussa osallistumaan haasteeseen, jos vaa aihe tuntuu inspiroivalta :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat ja huomaavaisesti olet myös kuviot jakanut, kiitos!

    VastaaPoista