lauantai 3. maaliskuuta 2018

Ommeltuja kortteja


***
Kettu vaikeni, ja katseli kauan Pikku Prinssiä. 

- Ole hyvä… kesytä minut! se sanoi.
- Kyllähän minä mielelläni, Pikku Prinssi vastasi, mutta minulla ei ole paljon aikaa. Minun täytyy löytää ystäviä ja oppia tuntemaan paljon asioita.
- Ei voi tuntea muuta kuin sen, minkä itse on kesyttänyt, kettu sanoi. Ihmisillä ei ole enää aikaa tuntea mitään. He ostavat kaupoista valmiiksi tehtyjä tavaroita. Mutta kun kaupoissa ei myydä ystäviä, niin ei ihmisillä enää niitä ole. Kesytä minut, jos kerran haluat ystävän!
- Mitä minun tulee tehdä? Pikku Prinssi kysyi.

- Sinun täytyy olla hyvin kärsivällinen, kettu vastasi. Ensin istuudut ruohikkoon, noin, vähän etäälle minusta. Minä tarkastelen sinua, etkä sinä puhu mitään. Väärinkäsitykset johtuvat aina sanoista. Mutta päivä päivältä voit istuutua vähän lähemmäksi…
-Antoine de Saint-Exupéry-

***


Lempikirjani on Pikku Prinssi, olen lukenut sen monen monta kertaa. :) Lempihahmoni kirjassa on kettu. Tulostelin joskus tuollaisia "origamityyliin" piirrettyjä eläimiä, niistäkin kettu oli yksi suosikeistani. Muistan ommelleeni näitä kettuhahmoja jo viime kesänä aurinkoisella terassilla, mutta viimeistely korteiksi asti jäi silloin tekemättä. Pari päivää sitten olin askartelemassa korttia, kun nämä ommellut ketut putkahtivat esiin askartelulaatikon kätköistä. Päätin vihdoin valmistaa ne korteiksi asti, vaikken tiedäkään kenelle ne päätyvät. Joskus jollekin tärkeälle ystävälle ehkä. :) Ovat sitten valmiina odottamassa, kun tarvitaan äkkiä kortti.


Pikaohje korttien valmistukseen:

Teippasin tulostetun origamiketun kartongille ja pistelin neulalla reiät viivojen risteyskohtiin. Irrotin tulostetun kuvan ja tulostuskuvaa apuna käyttäen aloin ommella kettua esiin pisteviidakosta. Varsin terapeuttista hommaa, tulee mieleen lapsuuden ompelukuvat hieman haasteellisemmassa muodossa tosin, kun ompelun apuviivat puuttuvat.


Yhden sinisen versionkin olin tehnyt. Tuo taitaa olla susi...

Samalla metodilla olen aiemmin tehnyt myös peurakortin sekä viime joulun himmelikortit.

4 kommenttia: