torstai 5. heinäkuuta 2018

Puput pöksyissä ja muita tilkkuhommia


Kun tilkkulaatikossa oli tungosta ja pojan alusvaatelaatikossa akuutti vajaus, syntyi jo aiemmin testatulla Ottobren (6/2016) kaavalla jälleen muutamat bokserit.


Kaikki kuosit ovat jo aiemmin päässeet jossakin muodossa jonkun paitaan, mekkoon tai tunikaan. Epämääräisen kokoisista ja muotoisista palasista sai kuin saikin vielä kyhättyä aika kivoja alushousuja. Sikäli mikäli kangasta olisi ollut enemmän, olisi Pupujunan kohdistukset toki voinut mallailla niin, että raiteet olisivat samoilla koroilla, mutta nyt oli soviteltava palaset siitä mistä kangasta riitti. Kirahvit marssivat edes suunnilleen linjassaan ja haikalat uiskentelevat muutenkin sen verran villisti, ettei kohdistuksiin pahemmin kiinnitä edes huomiota.


Mitään kuosia ei yksinään olisi riittänyt koko boksereihin, niinpä tein etu- ja takakappaleet yksivärisistä tilkuista. Kahden eri kankaan kombinaationa mielestäni muutenkin kivemmat. Ja etumuksessa kuosien kanssa on aina vähän arpapeliä. Vaikka kuinka koittaisi kuvioiden osumista mallailla, aina joku kohdistuskukkanen kuitenkin onnistuisi putkahtamaan. Yksivärisessä kankaassa ei ole sitä vaaraa. :D

2 kommenttia:

  1. Kivoja! Minä yllätyin ekalla kerralla kun lapsille alushousuja ompelin, että yllättävän isoja paloja niihinkin vaan menee.. Ihan pienimpiä tilkkuja ei pystynytkään ihan sellaisenaan hyödyntämään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Ja ihmeen pieniä tilkkuja sitä ihminen ylipäätään laatikoihinsa säilöö. Sitä nukenvaateompeluinspiraatiota odotellessa... :D

      Poista