lauantai 26. tammikuuta 2019

Bambiyökkärit


Selätin ompelujumin minikoisella jumpsuitilla. Bambi-kangas on ostettu kässämessuilta Verson Puodin kojulta, kaavana tässä on Ottobren Pumpulipilvi (OB 1/2018). Tapani mukaan eksyin paikoin ohjeen viereen. Ohjeessa lahkeen- ja hihansuut on kantattu, minä surautin resorit. Jotenkin mittasuhteiltaan kädet näyttivät hieman töpöiltä ja resoreilla tuli hihoihin pientä lisäpituutta. Silmämääräinen arvioni voi toki mennä metsäänkin, kun ei ole sovituskappaletta, mutta pikkuisen pitkät tai pussittavat hihat on silti parempi vaihtoehto kuin pikkuisen knaftit hihat. Haarakappaleen ompelukaan ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä ja mitä ilmeisemmin tästä syystä myöskään lahkeensuut eivät sivusaumoja kohdistaessa osuneet aivan tasan. Jouduin hieman tasaamaan lahkeiden pituutta, jolloin resorilla sai paikkailtua tuotakin tilannetta.


Vetoketjun suojakappaleen muoto ja ompeluohje eivät oikein käyneet järkeeni. Päädyin hieman googlettelemaan ja löysin suojapalaongelmaan selkeän tutorialin Nurkassa hurisee -blogista. Tein sitten sen ohjeen mukaisen suojapalan. Olisihan tuon voinut resoristakin tehdä, että uppoaisi paremmin tuohon valkoisen vetoketjun ja valkoisen kanttauksen väliin, mutta jostain syytä tein näköjään bambikankaasta. No, ehkäpä tuohonkaan epäkohtaan ei kiinnitä huomiota kukaan muu kuin minä.


Vetoketjun laittamisessa onkin sitten aina oma jännityksensä. Usein tulen suosiolla valikoineeksi ohjeita, joissa ei vetoketjua edes ole. Tähän lähdin sellaista nyt laittamaan. Ei tuo kohdistus nyt ihan kiville karahtanut, mutta jäi siihen silti hieman toivomisen varaa. Oppiikohan tämän homman joskus, jos oikein paljon harjoittelee?


2 kommenttia: