keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Draamalaamaa sateenkaaren väreissä


Ompelukone on saanut olla viime viikot hiljaiselossa. Ennen joulua alkoi kiukutella, niin, ettei ompelujälki ollut kaksista. Puntaroin, olisiko teini-ikään ehtinyt 15-vuotias Janomeni ensi kertaa huollon tarpeessa. Vaan kun en saanut aikaiseksi kuskata huoltoon. Tai oikeastaan työpävät joulun jälkeen ovat venyneet kurjan pitkiksi. Tässä kaupungissa ei viiden jälkeen paljon tarvitse ompelukoneita huollattaa. Nurkkaan on kapistus jäänyt käyttämättömänä pölyttymään.

Viikonlopuksi tuli tarve ommella jotain pieniä vauvaviemisiä. Järkeilin, ettei tuo huolto enää tällä aikataululla ehtisikään, vaikka olisin saanut sen ajoissa liikkeeseen kuskattua. Ei auttanut kuin istua alas ja turailla koneen äärellä itse hieman tavallista pidempään. Tuloksena oli jumalaton määrä erilaista säätämistä ja vielä jumalattomampi määrä pölyä koneen syövereistä. Ja lopulta se kelvollinen tikkikin löytyi!


Rupesin oikein järkeilemään, mitä olin koneella viimeksi taistellut. Muistelin, että tuolle samaiselle, silloin vielä syntymättömälle vauvalle (jolle siis nyt oli tarve ommella vauvaviemisiä) ompelin baby showereihin draamalaamasetin sateenkaaren väreissä. Viime tingan kiireessä silloinkin. Pari suheroa kuvaa ehdin setistä ottaa, mutten koskaan tehnyt niistä postausta. Sittemmin surautin saumurilla joulupakettiin tuosta samaisesta laamakankaasta myös leggarit siskontytölleni, jolla uhmaiän myötä on melkoisia draama queen -elkeitä. :) Kuvaamatta ovat nekin.

Lähipäivinä varmasti kuvaa tuosta ompelujumin jälkeisestä tuotoksesta. :)

2 kommenttia:

  1. Kiva setti! :) Toivottavasti koneesi ei enää kiukuttele.. Mä oon itse imuroinut pölyt ja öljynnyt liikkuvat osat aina silloin kun kone alkaa kiukutella .. Ehkä ammattilaisen tekemä perusteellisempi huolto voisi silti jossain kohtaa olla ihan hyvä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin toimii taas oman "huollon" jälkeen. :)

      Poista