sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Space invaders -sukat


Tiplusukkien valmistuttua myös poikani halusi itselleen värikkäät pitkävartiset villasukat. Sain vihdoinkin syyn neuloa pitkään Pinterest-taulussani keikkuneet Space Invaders -aiheiset sukat. Kuvioiden haluttiin jatkuvan koko sukan mitan eli lähdin jälleen soveltamaan tuota alkuperäistä Knitty.comin bmp-mallia omaan suuntaani. Samainen bmp löytyy myös Ravelrysta.


Kunnon retropelifiilistelijä olisi toki tehnyt örkkien värit alkuperäisen pelin mukaan, mutta itselläni ne sattuivat nyt valikoitumaan jämälankanöttösten mukaan. Osa väreistä on omia kasvivärjäyskokeilujani. Varsinainen sukkien käyttäjä ei ole turhan tarkka väreistä, kun ei edes kyseistä peliä tiedä. Tietää kyllä, että hahmot juontavat juurensa äidin ja isin lapsuuden peliin, mutta ei ole itse koskaan kyseistä peliä pelannut.


Sukat on neulottu pääosin Nallesta tai vastaavanpaksuisista lankanöttösistä kakkosen puikoilla. Varren yläosassa silmukkamäärä on peräti 91. Kuudennen kuviorivin jälkeen tiivistin örkkien välejä yhdellä silmukalla, jolloin alempana varressa silmukkamääräksi jäi 84. Kantapäähän tultaessa kavensin kantalapun kohdalta 7 silmukkaa lisää, jotta jalkaosasta ei tulisi liian löysä. Kuviot jatkuvat ainoastaan jalkaterän päällä, pohjassa toistuvat väriviivastot. Pojalleni ne ovat ammuksia, joilla avaruusörkkejä ammutaan. :)


Vähän nuo ovat reilun kokoiset ja varresta löysät, mutta jäi kasvun varaa vielä ensi talveenkin.


4 kommenttia: