sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Tiplusukat


Näköjään pukkaa lisää perussukkaa. Tämä jämälankaprojekti oli tarkoitus postittaa ystävänpäiväyllätyksenä lahjaksi ystävälle, jonka toiveissa on ollut pitkävartiset villasukat. Ihan eivät nyt ystävänpäiväksi ehtineet, mutta lämmittävät toivottavasti ystävänpäivän jälkeenkin.


Edellisen raidan tiplut on neulottu aina seuraavan raidan värillä. Idea ei ole omani, jossain muistan nähneeni sukat tähän tyyliin tehtynä, mutten löytänyt mallille mitään nimeä tai ohjetta, vaan improvisoin oman muistikuvani varassa. Tai tuskinpa sitä ohjetta olisin lukenut, vaikka sen olisin löytänytkin. :D Sukat on neulottu Seiskaveikan jämistä nelosen puikoilla. Varressa aluksi 60 silmukkaa, nilkkaa kohden vähentelin silmukoita siten, että nilkassa ja jalkaosassa silmukkamäärä oli 54.

Neuloin näihin jälleen tiimalasikantapään, nyt kun tuokin tekniikka alkaa tulla jo soljuvasti selkäytimestä. Melkein sanoisin silti, että tuo tiimalasikantapää istuu paremmin noissa aiemmin pienemmillä puikoilla ohuemmasta langasta neulomissani sukissa. Kärkikavennukset tein joka toisella kierroksella sukan reunoille. Jäljelle jääneet silmukat päättelin neuloen silmukoimalla.


Melko joutuisasti valmistuivat paksusta langasta isoilla puikoilla, vaikkei nyt ihan ystävänpäiväksi ehtineetkään. Omaan jalkaan sovitettuna ovat hiukan liian pienet, mutta eipä ollut kuviin sopivankokoista koipea sovituskappaleeksi. Poikani tosin sovitti näitä myös ja tilasi saman tien itselleenkin pitkävartiset värikkäät villasukat. :) Uudet sukat ovat siis jo puikoilla.

2 kommenttia: