sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Kaavan venytystä


Vuosia sitten lainasin kirjastosta Ottobren, josta piirsin pojalle Happy Champ housukaavat (OB 6/2014) koossa 110. Happy Champeja on tullut vuosien saatossa ommeltua useammatkin kappaleet erilaisina variaatioina. Mutulla olen aina itse tuota alkuperäiskaavaa suurennellut astetta suuremmaksi. Tällä kertaa päädyttiin jo kokoon 146. Tiedä sitten paljonko alkuperäiskaavasta on enää jäljellä, mutta housut näistäkin tulivat. Alkuperäismallista muuntelin tietoisesti etutaskut erilaisiksi. Myös lahkeen suut jätin tässä variaatiossani ilman resoria.


Tykkään erityisesti tuosta housujen takaosasta. Niissä on tuollainen hieman farkkumainen leikkaus. Farkkuja kun poikani ei edelleenkään suostu jalkaansa laittamaan. Materiaalin kun tulee olla joustavaa, eikä nykymuodissa olevista kapealahkeisista malleista kerta kaikkiaan löydy yksiäkään pojalleni sopivia farkkuja, ei edes stretsh-kankaisia. Farkkuja ei toki näistäkään tullut. Materiaalina on erään kangastilauksen bonuskylkiäisenä tullutta joustocollaria, mutta varastoissani olisi myös farkun näköistä collaria, josta voisi yrittää "wannabe farkkuja". En vain malttanut siitä ommella, kun en ollut alkuunkaan varma, miten tämän kertainen kaavan suurentamiseni toimii. Takaosasta tuli ihan ok, joskin tuo yläosan kiilamainen osa, joka ei tässä edes näy koko korkeudeltaa olisi voinut olla hiukan matalampi, samoin etupuolen yläosat voisivat olla jonkin verran matalammat. Istuessa etuosa näyttää jostain kohta hieman hassulta, eli ei tämä  vaiheittain jatketun kaavan suurenteluni ehkä ihan kaikilta osin nappiin ole mennyt, mutta en oikein tiedä miten tuota etumusta tulisi muuttaakaan. Ehkä olisi jo aika etsiä jokin uusi housujen luottokaava. :D


Kaavan mukaan tähän housumalliin tulisi vyötärölle leveähkö resori. Halusin tuon vyötäröosan olevan kuitenkin samaa väriä muun housuosan kanssa ja niinpä ompelin vyötärölle kaitaleen tuosta joustocollarista, kaitaleen sisään ujutin leveän kuminauhan.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, etuosa ei ihan paras mahdollinen, mutta pääasia varmaan, että käyttäjä itse on tyytyväinen. :)

      Poista