sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Pionin jämät mekoksi


Jämäpalaprojektini jatkuivat kaivelemalla esiin Pionin jämät. Oman Pioni-mekkoni ylijäämänä tilkkulaatikosta löytyi 30-20 cm korkea koko kankaan levyinen Pioni-soiro. Järkeilin tekeväni siitä mekon yläosan. Pikainen viimeaikaisten Ottobre-lehtien selailu ei tuottanut oikein järkevää täsmäosumaa haluamanilaiseen malliin. Muistelin tehneeni ainakin kerran aiemmin matalayläosaisen mekon ja pengoin blogiarkistojani. Löysin Ottobren (4/2016) Hummingbird-kaavan, jota olen käyttänyt kerran aiemmin (tosin silloinkin hieman omin sooloiluin). Kyseistä kaavaa mukaillen sain tehtyä mekon yläosan. Muistelin kaavan olevan melko lyhyt ja leveä ja pidemmillä hihoilla. Modasin siis kaavaa lyhythihaiseksi (koska kankaan riittävyys oli knafti). Helman tein kokonaan mutulla, pidemmäksi ja malliltaan suoralinjaisemmaksi. Ja sitten ihan vain laiskuuttani modasin myöskin tuon pääntien tavanomaisemmaksi ilman resorikanttauksia ja tuota pientä v-leikkausta. Kaavan leveyttä kompensoin käyttämällä kokoa pienempää kaavaa (ja siltikin mekko on minun silmään ihan hiukan turhan leveä), sivusaumoja ommellessa kaarsin saumurilla vielä aika leveän soiron pois kainaloiden alta.


Mekko ei ole tulossa omalle tyttärelleni, mutta häneltä kysyin apua helman väriin. Vaihtoehtoina oli vaaleanpunainen ja harmaa trikoo. Kumpikin oli suht lähellä Pionin sävyjä, mutta toisaalta kumpikaan ei ollut sävyltään ihan täydellinen. Pionin kukat taittavat ehkä hiukan enemmän vanhaan roosaan, kuin minun vaaleanpunainen trikooni ja tuo varastoistani löytyvä harmaa puolestaan taittaa hieman enemmän lilaan kuin Pionin pohjaväri. Hieman yllättäin tyttäreni puolsi helman väriksi mieluummin harmaata kuin vaaleanpunaista, joten sillä mentiin.

Ehkä tuota harmaiden sävyeroa saisi hälvennettyä, jos tuohon kankaiden rajakohtaan solmisi vaaleanpunaisen rusettinauhan/vyön. Mutta kauanko tuollainen vyö sitten pysyisi lasten touhutessa. Tuskin kauaakaan. Ei täydellinen lopputulos, mutta jämäpalaprojektiksi ihan kelvollinen. Tarkoitus oli kuitenkin ommella tilkuista ihan vaan perus käyttövaate.

2 kommenttia: