lauantai 11. huhtikuuta 2020

Metsäpuuhia


Aika harhaisesti tulin aluksi ajatelleeksi, ettäkö etätöiden myötä sitä EHKÄ olisi jotenkin enemmän aikaa käsitöille. Väärin. Nyt, kun työpiste on koko ajan kotona, on työpäivälle paljon vaikeampi määritellä päättymisajankohtaa. Työpäivät tuntuvat venyvän entistä pidemmiksi, kun tulee mieleen, että se ja sekin asia täytyisi vielä tehdä ja sitten ihan puoli vahingossa löytää itsensä jumittuneena koneen ääreltä vielä illallakin. Jotta tässä ei aivan täysin mökkihöperöityisi (ja myös lapsille olisi päiviin vaihtelua ja virikkeitä), asetin itselleni tavoitteeksi käydä huhtikuun jokaisena päivänä metsässä tuulettamassa päätäni.

Nämä keppiukot syntyivät lasten kanssa metsästä poimituista kepeistä. Oikeastaan tämä oli poikani käsityötehtävä. Aika hauska sellainen, varmasti tulen käyttämään tätä ideaa jossain vaiheessa myös oppilaideni kanssa.


Pihaltamme on onneksi suora yhteys metsään, nyt poikkeusolojen aikana kotipihamme onkin kokenut aika ison "laajentumisen" ulottuen nyt pitkälle lähimetsään. Päivä päivältä mukaan metsäretkillemme lähtee yhä enemmän leluja ja tykötarpeita. Ja tietenkin aina myös eväät. Myös mukaan lähteneet supersankarimme saivat oman eväshetken, kun heille rakennettiin metsän antimista oma leirinuotio.


Supersankareille rakennettiin myös oma mökkilaituri.


Metsäpuroilla ja lammikoilla on viime päivinä ollut käynnissä useampikin silta- ja satamatyömaa. Samalla on kokeiltu millaisia rakenteita pelkistä kepeistä ja tikuista saa maastoon rakenneltua. Ehkä loppukuusta meillä on metsään rakennettu kokonainen pienoiskaupunki.


Onneksi hyttyset eivät ole vielä ilmaantuneet "ystäviksemme", joskin eilen bongasimme metsälammelta jo ensimmäiset hyttysen toukat, eli kohta puoliin saamme varmasti retkillemme myös ei niin toivottua seuraa.


Päivittäisillä metsäretkillämme seuraamme kevään etenemistä, vielä viikko sitten saimme rakennettua Elsalle ja kumppaneilleen jäälinnoja lammikoiden pinnasta lohkotuista jäälevyistä.


Aurinkoisimpina päivinä olemme bongailleet ötököitä. Erilaisia kuoriaisia ja perhosia on ollut jo melko paljon liikkeellä.


1 kommentti: